Διεθνή

Αλληλοκατηγορίες Κιέβου – φιλορώσων για παραβίαση της εκεχειρίας στην Ουκρανία

BD5092306A4FE4453DC006935F5CB72B.jpg“Καταγράψαμε μία σειρά από προκλήσεις από την πλευρά των ανταρτών. Άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιτρομοκρατικών μας μονάδων σε 28 περιπτώσεις”

Ανησυχία προκαλούν οι αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας που ανταλλάσσουν το Σάββατο το Κίεβο και οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Καταγράψαμε μία σειρά από προκλήσεις από την πλευρά των ανταρτών. Άνοιξαν πυρ εναντίον των αντιτρομοκρατικών μας μονάδων σε 28 περιπτώσεις (την Παρασκευή) και δέκα από αυτές σημειώθηκαν μετά την εκεχειρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Λισένκο.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν τηρούν την εκεχειρία, συνεχίζουν το βομβαρδισμό του Ντονέτσκ, και τις θέσεις της πολιτοφυλακής της ‘Δημοκρατίας του Ντονέτσκ’» ανέφερε ο πρόεδρος του φιλορωσικού κόμματος Μέτωπο του Λαού Κονσταντίν Ντολγκόβ.

«Οι δηλώσεις του Κιέβου περί εκεχειρίας ήταν μόνο δηλώσεις στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα δεν μοιάζουν να ανταποκρίνονται στην αλήθεια» τόνισε στέλεχος του «υπουργείου Άμυνας» της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πάντως ότι αυτή την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή