Πολιτική

Αλβανία: Προσπάθεια να ματαιωθεί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Φρέντι Μπελέρι

Κανονικά θα γίνει η εκδήλωση υπέρ της απελευθέρωσης του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα παρά την προσπάθεια τον Αλβανικών Αρχών για το αντίθετο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα αστυνομικός που είχε στα χέρια του ένα χαρτί είπε στους διοργανωτές ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το έγγραφο δεν το παρέλαβε κάνεις γιατί δεν τους το έστειλαν επίσημα.

Στο πλευρό της ελληνικής Ομογένειας της Χειμάρρας που διεκδικεί την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου Δημάρχου της, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία και η ανάληψη των καθηκόντων του, βρίσκεται ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» διοργανώνεται στον Κεντρικό Πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χειμάρρα, μεγάλη συγκέντρωση – διαδήλωση, καθώς εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός Νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης – συμπαράστασης στον εκλεγμένο δήμαρχο που παραμένει προφυλακισμένος, προκαλώντας προβληματισμό για τους πραγματικούς λόγους της δίωξής του. Η παρέλευση της προθεσμίας «νομιμοποιεί» την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προχωρήσει στην επανάληψη των εκλογών. Η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής της Αθήνας στον αγώνα του Φρέντι Μπελέρη, της οικογένειάς του, αλλά και της ομογένειας στη Χειμάρρα, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική