8 Μαρτίου 2021

Αμμόχωστος: Προκλητικό μήνυμα του Τούρκου αντιπροέδρου για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ιστορικές στιγμές», αναφορικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων, σχολιάζοντας ότι Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι έχασαν την ψυχραιμία τους

Μηνύματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων έστειλαν μέσω Twitter ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, καθώς και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Στο μήνυμά του ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρει ότι «οι όμορφες ακτές των Βαρωσίων, που είναι το μαργαριτάρι της Μεσογείου, γέμισαν ξανά με φωνές ανθρώπων μετά από 46 χρόνια. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα Βαρώσια θα είναι τόσο σύμβολο της ειρήνης και της ευημερίας όσο και πηγή ζωής για την οικονομία».

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, στο δικό του μήνυμα στο Twitter, αναφέρει ότι «σήμερα άνοιξε ένα τμήμα της κλειστής πόλης των Βαρωσίων που ανήκουν στην τδβκ (ψευδοκράτος) και που για 46 χρόνια είναι κλειστό για εγκατάσταση και επισκέψεις. Ας είναι καλορίζικο για την τδβκ και για τους αδελφούς μας που ζουν εκεί αυτό το βήμα που έχει συμβολικό νόημα ικανοποιώντας την νοσταλγία».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ιστορικές στιγμές», σχολιάζοντας ότι Ελλάδα και Ελληνοκύπριοι έχασαν την ψυχραιμία τους.Πολιτική