10 Ιουλίου 2020

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στην καφετέρια του Νίκου Ρωμανού

Οι «Ομάδες Διασποράς της Ανομίας» (ευφάνταστο όνομα) ανέλαβαν με κείμενο τους σε φιλική στους τρομοκράτες ιστοσελίδα, την ευθύνη για σειρά εμπρηστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών.

Μεταξύ τους είναι επιθέσεις σε πάρκινγκ με σκάφη αναψυχής στον Αλιμο, στην κατοικία αστυνομικού συντάκτη και σε καφετέρια που ανήκει στην οικογένεια του στελέχους της ΝΔ Νίκου Ρωμανού.

Οι επιθέσεις, σύμφωνα πάντα με τους τρομοκράτες, είναι «απάντηση» στο τελεσίγραφο για εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ειδικότερα, για την επίθεση στη μαρίνα Αλίμου αναφέρουν ότι «επιτεθήκαμε συμβολικά στην προνομιακή διασκέδαση της οικονομικής ελίτ. Κατά την επίθεση λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις ώστε να μην κινδυνέψει άνθρωπος».

Σε ό,τι αφορά το χτύπημα σε καφετέρια-ζαχαροπλαστείο που ανήκει στην οικογένεια του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού λένε πως «τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξέρουν ότι η κρατική βία που προκαλούν με τις πολιτικές τους θα επιστραφεί».

Οι ίδιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία του αστυνομικού συντάκτη Θεοδώση Πάνου ενώ απειλούν με επιθέσεις και άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι «όσοι αποτελούν την φωνή της καταστολής και διαμορφώνουν την κρατική προπαγάνδα βρίσκονται εκτεθειμένοι και τα σπίτια τους είναι γνωστά».

Ανέλαβαν ακόμη την ευθύνη για επίθεση σε όχημα εταιρίας σεκιούριτι στο Περιστέρι. Οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν ακόμη «τα τελεσίγραφα τους είναι η άλλη όψη της κρατικής τρομοκρατίας. Είναι τα γκλομπ που σπάνε κεφάλια περαστικών στα Εξάρχεια, είναι οι εικόνες των προσφύγων να μπαίνουν περικυκλωμένοι από μπάτσους μέσα στα λεωφορεία με προορισμό την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, είναι τα σεξιστικά σχόλια και οι απειλές σεξουαλικής βίας σε όποιον δεν είναι αρεστός στους ΜΑΤατζίδες, είναι οι δεκάδες εισβολές σε καταλήψεις και δομές αγώνα».Ελλάδα