Πολιτική

Αναστασιάδης: Ατυχής η παρέμβαση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ για τα οδοφράγματα

Οι παρεμβάσεις που αφορούν πολιτικές της κυρίαρχης χώρας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θεωρώ ότι είναι ατυχείς, είπε ο κ. Αναστασιάδης για τα οδοφράγματα

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας χθεσινή ανακοίνωση της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στη Κύπρο) είπε πως δεν θα ήθελε να σχολιάσει «ατυχείς παρεμβάσεις της ειρηνευτικής δύναμης που καλείται να επιτελέσει έναν άλλο ρόλο στην αποστολή της. Αποστολή της είναι η επικράτηση της ειρήνης, όπως επιτυχώς το έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα».

Οι παρεμβάσεις που αφορούν πολιτικές της κυρίαρχης χώρας της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι αναγνωρισμένο κράτος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώ ότι είναι ατυχείς, είπε ο κ. Αναστασιάδης.

«Συνεργασία υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά την ευθύνη των αποφάσεων έχει η Κυβέρνηση της αναγνωρισμένης Δημοκρατίας η οποία αποφασίζει και δεν συναποφασίζει με οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Δεν παραγνωρίζουμε και δεν παραγνωρίσαμε στις αποφάσεις μας την ασφάλεια ολόκληρου του κυπριακού λαού ανεξάρτητα κοινοτικής, εθνοτικής ή άλλης μορφής σύνθεσης του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμμορφούμεθα σε έκτακτες καταστάσεις ανάγκης με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και των καθ’ ύλην αρμοδίων Οργάνων της ΕΕ. Η Κυπριακή Κυβέρνηση αυτό πράττει» τόνισε. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική