21 Απριλίου 2021

Αναστασιάδης: «Ευχαριστούμε τους αστυνομικούς μας για την προσφορά τους στον Έβρο»

Επέστρεψαν στην Κύπρο οι 21 Κύπριοι αστυνομικοί που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα σε περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Με ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε δημόσια τους 21 Κύπριους αστυνομικούς που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα σε περιπολίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και πλέον έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους.

«Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς μας που συμμετείχαν στην αποστολή για διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων στον Έβρο. H παρουσία τους συμβόλιζε τη συμμετοχή της Κύπρου στην προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων» σχολίασε συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης αναρτώντας και φωτογραφία της κυπριακής αποστολής.

Η ομάδα των Κύπριων αστυνομικών βοήθησαν σημαντικά την προσπάθεια θωράκισης των συνόρων του Έβρου, βοηθώντας τις προσπάθειες των Ελλαδιτών συναδέλφων τους στην αποτροπή παραβίασης τους από χιλιάδες παράνομους μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά.

Σε επικοινωνία που είχε ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον Κύπριο ομόλογό του, Γιώργο Σαββίδη, εκθείασε τη συνεισφορά της κυπριακής αποστολής και εξέφρασε προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τις θερμές ευχαριστίες της Ελλάδας και του ιδίου για τη συνδρομή της Κύπρου και των Μελών του Αστυνομικού Σώματος στην προσπάθεια των ελληνικών Αρχών ασφαλείας στον Έβρο.Πολιτική