Πολιτική

Ανασχηματισμός – Βλάσης: Η ανάρτηση από την Ουκρανία λίγο πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Βλάση στο υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει πλέον ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης

Στην Μαριούπολη της Ουκρανίας βρισκόταν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Βλάσης, πριν μάθει για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση όπως αυτή προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό.

Ο Κώστας Βλάσης ως υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό βρισκόταν τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Μαριούπολη όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και ομογενείς.

Τελευταία του επίσκεψη όπως μαρτυρεί και η ανάρτηση στο Twitter που έκανε στις 09:45 στο Facebook και στις 10:30 στο Twitter, δηλαδή περίπου μισή ώρα πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αφορούσε στην χθεσινή επίσκεψή του στο Ιατρικό Κέντρο «Ιπποκράτης» στη Μαριούπολη, αλλά και στο ελληνικό χωριό Ουρζούφ, όπου τον υποδέχθηκαν εγκάρδια τα μέλη του τοπικού συλλόγου Ελλήνων.

Σημειώνεται πως το χαρτοφυλάκιο του κ. Βλάση στο υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει πλέον ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Βλάση:

 Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποια πρόσωπα αποτελούν παρελθόν από την κυβέρνηση καθώς δεν περιλαμβάνονται πλέον στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Συνοπτικά οχτώ υπουργοί και υφυπουργοί τίθενται εκτός κυβερνητικού σχήματος και συγκεκριμένα δύο υπουργοί και έξι υφυπουργοί.

Ξεκινώντας κατά σειρά τα υπουργεία, στο υπουργείο Οικονομικών παύει να βρίσκεται ο Γιώργος Ζαββός, καθώς καταργήθηκε το χαρτοφυλάκιο που αφορούσε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρελθόν αποτελεί ο μέχρι πρότινος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την θέση του οποίου ανέλαβε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τέθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, την θέση του οποίου αναλαμβάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κοντοζαμάνης τέθηκε εκτός σχήματος.

Στο υπουργείο Υποδομών, δεν θα βρίσκεται πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Εκτός κυβέρνησης είναι και η Φωτεινή Αραμπατζή την θέση της οποίας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως υφυπουργός αρμόδιος για την Αλιευτική Πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί και ο Χάρης Θεοχάρης την θέση του οποίου ως υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική