Πολιτική

Ανδρουλάκης: Αυτόματη η αντίδρασή μας στην υπόθεση του Κατάρ με την διαγραφή Καϊλή – «Να μην μας κουνούν το δάκτυλο»

Μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τον κόσμο της παράταξης επιχείρησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο το σοκ του ΠΑΣΟΚ από την υπόθεση Καϊλή.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας με την ομιλία του τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ανέδειξε και υπερασπίστηκε την αυτόματη αντίδραση με την διαγραφή της Εύας Καϊλή από το κόμμα (μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη της έρευνας στην βελγική πρωτεύουσα), τόνισε ότι δεν θα δεχθεί «ψήγμα υπόνοιας διαφθοράς όποιον και αν αφορά», δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί καμία προσωπική στρατηγική που βάζει πάνω από το συλλογικό συμφέρον το ατομικό και διαμήνυσε ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος όποιος δεν έχει διάθεση για κοινούς αγώνες- «δεν θα είναι στην πρώτη γραμμή του Κινήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

#live

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Sunday, December 11, 2022

Ο κ. Ανδρουλάκης προσπάθησε να ενθαρρύνει το κομματικό ακροατήριο λέγοντας ότι η πορεία του κόμματος θα είναι ανοδική και το αποτέλεσμα νικηφόρο. Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο αποσυσπείρωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ από το «στίγμα» της υπόθεσης Καϊλή, στράφηκε στο να ξεκαθαρίσει πλήρως το πλαίσιο των κανόνων και της αντίδρασης απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και να εξηγήσει γιατί η διαγραφή της ευρωβουλευτού του κόμματος δεν ήρθε νωρίτερα, όταν ουκ ολίγες φορές βγήκε με τις δηλώσεις της «εκτός γραμμής».

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην ηγεσία, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την ανάγκη αξιοποίησης της ισχυρής εντολής που έλαβε για να ανοίξει ορίζοντες προοπτικής της προοδευτικής παράταξης και πριν «επιστρέψει» στην παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ (αυτό ήταν το προγραμματισμένο θέμα της συνεδρίασης) έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνησης αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μην μας κουνούν το δάχτυλο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο, ούτε του κολλητού, ούτε του ανιψιού», υποστήριξε με δηκτικό ύφος ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη θέτοντας ερωτήματα όπως: «Ομολογεί τελικά ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχει ένα σύστημα εξουσίας στην ΕΥΠ που λειτουργεί αυτόνομα; Ότι οι υπάλληλοι της ΕΥΠ κρατούν ομήρους τους υπουργούς;».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση έκανε λόγο για «έναν περιφερόμενο θίασο που θα κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί στην εξουσία», διαπίστωσε με νόημα ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές με τον κ. Τσίπρα- η μόνη διαφορά είναι η καλοδεμένη του γραβάτα» και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «η ήττα της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να έρθει χωρίς να επιστρέψουμε στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ». Έκλεισε με την επισήμανση της ανάγκης να υπάρξει μια «μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στις προσεχείς εκλογές» και της πρόσκλησης προς όλους να μπουν στην μάχη εναντίον της πόλωσης που τροφοδοτούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο σημείο στην ομιλία του του κ. Ανδρουλάκη με σαφές πολιτικό «σήμα» ήταν όταν συνόδευσε το φινάλε με την εξής περιγραφή του στόχου τους: «Ο αγώνας μας θα ειναι νικηφόρος. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά δύναμη Αλλαγής, που θα στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και θα δημιουργήσει μια προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περιπέτεια Τσίπρα-Καμμένου».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική