Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η κλιματική αλλαγή προκαλεί ακραία φαινόμενα, αλλά για τις επιπτώσεις τους φταίει το κράτος, που δεν προετοιμάζεται

Στον οικισμό Βαρδαλή στον νομό Φθιώτιδας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η περιοχή επλήγη από την κακοκαιρία Daniel τον Σεπτέμβριο. Γέφυρες –όπως αυτή που συνδέει τη Βαρδαλή με τον οικισμό της Αγραπιδιάς- και οδικό δίκτυο καταστράφηκαν, ενώ οι αγρότες της περιοχής υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Μήνες μετά την καταστροφή στον Δομοκό οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ολιγωρία, την ανεπάρκεια, την προχειρότητα. Κάτι, που εικονοποιεί, το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών. Εδώ, στον Δομοκό, -όπως και στη Θεσσαλία-, δεν υπάρχει ακόμη ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για ένα επαρκές δίκτυο αντιπλημμυρικών έργων. 
Ο Δήμος Δομοκού έχει πάρει ελάχιστες πιστώσεις. Ως τώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν αποζημιωθεί για βασικές υποδομές, που αφορούν στην παραγωγή τους. Ήρθαμε εδώ σήμερα για να ακούσουμε τους πολίτες. Είμαστε δίπλα τους και πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να εκσυγχρονίσει την πολιτική προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη. Όπως επίσης και σε ένα άλλο σύστημα άμεσων αποζημιώσεων, ιδιαίτερα για τον ΕΛΓΑ, που θα συμπεριλαμβάνει τις καταστροφές λόγω κλιματικής αλλαγής». 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική