Πολιτική

Ανδρουλάκης: «Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής»

Ο Παλαμάς Καρδίτσας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης μετέβη στο Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι, που απεγκλωβίστηκαν από τις πλημμυρισμένες περιοχές τις προηγούμενες μέρες.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετέβη στο 1ο δημοτικό σχολείο Καρδίτσας όπου επίσης εθελοντές και Δήμος περιθάλπουν δεκάδες πληγέντες.

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε πυροσβέστες, εθελοντές και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για τις προσπάθειες που καταβάλουν και σημείωσε με έμφαση ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το στεγαστικό πρόβλημα.


IMG_0641


IMG_0642


IMG_0643


IMG_0644


IMG_0645

«Εφόσον κήρυξαν χθες τη Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει οι υπερήλικες να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία. Να είναι σε βιώσιμες συνθήκες. Στον Παλαμά δύο εθελοντές κι ένας γιατρός φροντίζουν 95 άτομα. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Οι πολίτες της Θεσσαλίας βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία. Θρηνούμε νεκρούς. Οι ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες είναι τεράστιες.

Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το θέμα είναι τι κάνουμε. Επενδύουμε στην πρόληψη;
Οι συνεχείς βιβλικές καταστροφές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος σε αυτές τις νέες συνθήκες. Και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο.

Στη Θεσσαλία, κατέρρευσαν το δίκτυο και τα έργα υδραυλικής θωράκισης πολλών περιοχών. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Στον Παλαμά οι συνθήκες είναι τραγικές. Σε ένα γήπεδο μπάσκετ υπερήλικες μένουν σε ράντζα. Πρέπει άμεσα, από τη στιγμή που έχει κηρυχθεί η περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Ας δείξει ανθρωπιά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους η Κυβέρνηση.

Έχουμε χρέος να κάνουμε πολύ περισσότερα. Δυστυχώς κι εδώ στη Θεσσαλία απεδείχθη περίτρανα ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να προστατευθούν οι πολίτες από ακραία καιρικά φαινόμενα. Και το ξαναλέω, όλοι κατανοούμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά έχουμε χρέος ως κράτος να προσαρμοστούμε σε αυτές τις νέες συνθήκες και όχι συνεχώς να αντιμετωπίζουμε βιβλικές καταστροφές».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική