Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το νομοσχέδιο για την οπαδική βία είναι «επικοινωνιακή απόφαση, χωρίς στόχευση και χωρίς αποτελεσματικότητα»

Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει θετικά επί της αρχής τη τροπολογία που αφορά την αθλητική βία, όπως είπε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα αλλά ολιστικά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα το σχέδιο νόμου ήταν μια «επικοινωνιακή απόφαση, χωρίς στόχευση και χωρίς αποτελεσματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το νομοσχέδιο έχει μια σειρά αδυναμιών, όπως, μεταξύ άλλων, ότι δεν αγγίζει το ζήτημα διαφθοράς, ειδικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου στο οποίο όπως υποστήριξε τροφοδοτείται από ισχυρά κέντρα κάνοντας λόγο ακόμη και για «σκοτεινά κυκλώματα».

Ζωντανά στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων

Ζωντανά στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων

#live

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Wednesday, January 31, 2024

«Για το ΠΑΣΟΚ η αθλητική βία είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα και απαιτούνται μέτρα και ένα συνολικό σχέδιο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «για να σπάσουμε τον ατέρμονο κύκλο βίας, τασσόμαστε στην εκπόνηση σχεδίου δράσης διακομματικής συναίνεσης. Ένα σχέδιο που θα αντιμετωπίζει το κακό στη ρίζα του».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη τροπολογία που αφορά στον κατώτατο μισθό. Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας με αιχμή ότι η τροπολογία κατατίθεται και συμπίπτει με εκλογικό κύκλο. «Συμφωνούμε ότι πρέπει να αυξηθεί όμως δεν μπορεί να συνδέεται με τις εκλογικές επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν μπορεί οι χαμηλόμισθοι να είναι όμηροι πολιτικών επιλογών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ο καθορισμός του κατώτατου μισθού να επανέλθει στους κοινωνικούς εταίρους και να επανέλθει η συλλογική σύμβαση εργασίας», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική