Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπει ανάχωμα στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας

Από το Ηράκλειο της Κρήτης ξεκίνησε την εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΝΙΚΑΛ Νίκος Χριστοδουλάκης ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Θέλω να αναρωτηθεί σήμερα ο κάθε εργαζόμενος τι σημαίνει η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη, όταν η αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού είναι η χαμηλότερη σε όλη την ευρωζώνη πάνω μόνο από τη Βουλγαρία και η δεύτερη μικρότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή που στηρίζεται στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. 40% των ξένων επενδύσεων είναι real estate;

Θέλω, λοιπόν, να στείλουμε ένα μήνυμα στις 9 Ιουνίου: Δεν πάει άλλο. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ανθεκτική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνική πολιτική, η οποία θα βασίζεται σε έναν άλλο προοδευτικό δρόμο. Οι συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας βοηθούν μόνο τους λίγους και είναι εις βάρος των πολλών. Αυτό βιώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται μηναία με κάτω από 1.000 ευρώ και κάθε 15 του μηνός βιώνουν τη δυσκολία να αγοράσουν τα βασικά για την οικογένειά τους.

Έχουμε χρέος στις 9 Ιουνίου να στείλουμε ένα μήνυμα: Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που να κάνει πραγματική αντιπολίτευση, να υπηρετεί τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία , τη μείωση του κόστους ζωής και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αυτό θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ με όλες του τις δυνάμεις, ξεκινώντας την εκστρατεία του, εδώ από το Ηράκλειο, σε όλη την χώρα μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη, που θα μπει ανάχωμα και φραγμός στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί άλλο να βιώνει ο ελληνικός λαός το συνεχές τρίπτυχο: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην πολιτική και τη δημοκρατία.

Έχουμε χρέος, ως δημοκρατική παράταξη, να υπερασπιστούμε τους θεσμούς. Το έκανα και χθες από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Θα συνεχίσω τον αγώνα μου, διότι για εμάς προτεραιότητα είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ποιοτική δημοκρατία».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο-ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ τα δευτερόλεπτα της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη

Νάντια Χαλαμανδάρη: Η τραγική απώλεια του 49χρονου συζύγου της, πρίγκηπα της Ισπανίας από επιπλοκές κορωνοϊού και γρίππης

Νέος πόλεμος των Άστρων: Οι ΗΠΑ πάτησαν ξανά στη Σελήνη , αλλά ήρθαν δεύτεροι μετά την Ινδία – Η κούρσα για επανδρωμένη αποστολή

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική