12 Αυγούστου 2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των γαλλικών επιδρομών και στη Συρία

7A7764A626211BF264C9F0535A4B073F.jpgΗ κινήσεις του Παρισιού έρχονται στον απόηχο της κατακραυγής που έχει προκαλέσει ο αποκεφαλισμός του γάλλου ομήρου Ερβέ Γκουρντέλ από τζιχαντιστές-συμμάχους του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία.

«Στο τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας στις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο γάλλος ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, τη στιγμή που πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η κινήσεις του Παρισιού έρχονται στον απόηχο της κατακραυγής που έχει προκαλέσει ο αποκεφαλισμός του γάλλου ομήρου Ερβέ Γκουρντέλ από τζιχαντιστές στην Αλγερία.

Η Γαλλία ήδη συμμετέχει στην αεροπορική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμμετάσχει στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Σημειώνεται πως ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο στην επέκταση του πεδίου δράσης των γαλλικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία.Διεθνή