7 Φεβρουαρίου 2023

Αντεπίθεση της Κύπρου στην τουρκική προκλητικότητα: Aπαντά με Navtex

H Τουρκία εξέδωσε δύο Navtex που αφορούν ναυτικές ασκήσεις

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κύπρος ως απάντηση στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της  εξέδωσε  antinavtex, με την οποία αναφέρει ότι οι τελευταίες δύο τουρκικές Navtex είναι παράτυπες, δεν έχουν την έγκριση από τον αρμόδιο φορέα που είναι ο παράκτιος σταθμός Κύπρος Ράδιο και αποτελούν κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

H Τουρκία εξέδωσε δύο Navtex, που αφορούν ναυτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το σταθμό της Ατάλειας, η πρώτη Navtex αφορά τη διεξαγωγή ασκήσεων αύριο, 30 Οκτωβρίου από τις 7 έως τις 11 το πρωί σε περιοχή δυτικά της Κύπρου, όπου βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ και η δεύτερη Navtex, ναυτική άσκηση την 1η Νοεμβρίου τις ίδιες ώρες, σε περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, όπου βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Η antinavtex του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αφορά και τις δύο αυτές navtex της Τουρκίας, με τις οποίες ενημερώνει ότι η έκδοση τέτοιων οδηγιών από την Τουρκία στην περιοχή είναι παράτυπες, αφού δεν έχουν την έγκριση των επίσημων αρχών της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΠολιτική