Πολιτική

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αντίθεση Σαμαρά στην τροπολογία για τους μετανάστες

Αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκάλεσε η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, στην οποία δηλώνει αντίθετος στην τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δίνει το δικαίωμα νόμιμης άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν παρανόμως στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023. Ο πρώην πρωθυπουργός, ζητά επιπλέον την απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ζήτησε τον λόγο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας. «Τι λέμε τώρα εμείς εδώ; Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Επειδή ο τζάμπα μάγκας πέθανε, να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό και να παραιτηθούν, στον Σαμαρά αναφερόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Αντιθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει κάνοντας λόγο για ακροδεξιά ρητορική. «Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει και να προχωρήσει με την τροπολογία» δηλώνοντας ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση. Για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε αν υπάρχει πλειοψηφία αυτής της άποψης και δήλωσε ότι περιμένει μια απάντηση από τα κυβερνητικά έδρανα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην δοθεί λάθος μήνυμα ότι η διέλευση είναι ελεύθερη στη χώρα. Να δοθεί λύση χωρίς φοβικότητα και με κανόνες όπως ζητούν οι παραγωγικές περιοχές, συμπλήρωσε. Ακόμη, ο Παύλος Χρηστίδης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, είπε μεταξύ άλλων «οι δηλώσεις του κυρίου Σαμαρά για την τροπολογία την οποία έφερε η κυβέρνησή σας δείχνει ότι πήρατε ακροδεξιούς ανέμους και θερίζετε εσωκομματικές θύελλες. Καλά ξεμπερδέματα σας εύχομαι».

Ο πρόεδρος του κόμματος, «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, σε δήλωση του τονίζει ότι «το μήνυμα του κ. Καιρίδη θα φτάσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η πατρίδα μας καθίσταται η πιο ελκυστική χώρα για τους λαθρομετανάστες. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά ακυρώνει την Επανάσταση του ΄21». Ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Βρεττός έκανε λόγο για «ντροπιαστική τροπολογία».

Τζάκρη: Η ΝΔ ακολούθησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές

Την ίδια ώρα, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε στο περιστύλιο της Βουλής ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την τροπολογία, παρότι δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι τυφλό, οριζόντιο μέτρο, ωστόσο υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές»

Η κυβέρνηση της ΝΔ απλά επειδή αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης αναγκάστηκε να ακολουθήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχε κατατεθεί πριν τις εθνικές εκλογές και τότε την λοιδορούσε, και προχωρά στην ταχεία νομιμοποίηση της παραμονής και εργασίας των παράτυπων μεταναστών στην χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρά το γεγονός ότι η τροπολογία δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι ένα τυφλό οριζόντιο μέτρο, εντούτοις υπερψηφίζει την τροπολογία διότι υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες της Ελλάδας. Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική