30 Σεπτεμβρίου 2022

Αντιεμβολιαστικό παραλήρημα Πολάκη: Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης

Εκφράζοντας την διαφωνία του για την τροπολογία που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε ηλικίες άνω των 60 ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε στοιχεία για να υποστηρίξει ότι υπάρχει υψηλό ποσοστό θανάτων πλήρως εμβολιασμένων

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Σε μια παραληρηματικού τύπου τοποθέτησή του στην Βουλή, σημείωσε πως η τροπολογία για τα 100 ευρώ πρόστιμο, αποτελεί «σημείο στροφής της πτώσης της κυβέρνησής σας», συμπληρώνοντας πως αποτελεί ομολογία αποτυχίας καθώς υπάρχουν ασθενείς να ψάχνουν κρεβάτι στις ΜΕΘ.

«Όταν με κατηγορούσατε ως ψεκασμένο για τα μονοκλωνικά, τελικά τα φέρατε και είναι λίγα. Τι θα τα κάνουμε, λοταρία;», είπε ο Παύλος Πολάκης. «Όταν έχετε 6.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος και αρνείστε να τους επιστρέψετε με 2-3 rapid test ενώ στα νοσοκομεία λιποθυμούν γιατί δεν αντέχουν», συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης ρωτώντας τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, «τι θα κάνατε εσείς εάν επί κυβερνήσεώς μας είχαμε 18.000 νεκρούς;».

«Είστε τόσο ψιλικατζήδες, γερολαδάδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ», είπε ο κ. Πολάκης, αναφερόμενος στο πρόστιμο που θα επιβάλλεται. «Έχουμε κάνει έναν σκασμό προτάσεις. Από την αραίωση στα σχολεία, τα ΜΜΕ κ.α.», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ο Παύλος Πολάκης μίλησε για τα στοιχεία όσον αφορά στους θανάτους στην χώρα μας λέγοντας πως στο διάστημα από 10 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου πέθαναν 1.118 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 347 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι δεν είναι σωστό το μήνυμα που εκπέμπεται με αυτή την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη. Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την εκρηκτική αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος μίλησε για καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. «Δεν θα μας μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους εγώ στην ζωή μου. Τι ποσοστό είναι αυτό από τα επίσημα στοιχεία», είπε.Πολιτική