Πολιτική

Ανώτατος Ευρωπαίος Αξιωματούχος: Πρωταρχικής σημασίας η επίλυση διμερών διαφορών με τις υποψήφιες για ένταξη χώρες

Η επίλυση διμερών διαφορών με τις υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ χώρες είναι πρωταρχικής σημασίας, ιδιαίτερα των διαφορών που σχετίζονται με τα δικαιώματα των μειονοτήτων, σημείωσε Ανώτατος Ευρωπαίος Αξιωματούχος μετά το δείπνο των ηγετών στην Αθήνα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε, η διεύρυνση είναι αμφίδρομη. Οι υποψήφιες χώρες πρέπει να μεταρρυθμιστούν, αλλά και η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί. Η επίλυση διμερών διαφορών είναι πρωταρχικής σημασίας, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο Ανώτατο Ευρωπαίο Αξιωματούχο, η άτυπη συνάντηση στην Αθήνα ήταν μια καλή αφορμή για συζητηθεί με τους εταίρους η διεύρυνση, ενώ τονίστηκε ότι η υποστήριξη για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας παραμένει ακλόνητη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι «η συζήτηση για τη διεύρυνση είναι πολύ ζωντανή και πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτή τη δυναμική. Στόχος δεν είναι μόνο η διεύρυνση αλλά και η εξίσου ισχυρότερη της ΕΕ».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική