12 Ιουλίου 2020

Απαντήσεις από την Γεροβασίλη ζητά η ΝΔ: «Ποιους υπουργούς καλύπτει;»

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα ανάγει η Νέα Δημοκρατία το θέμα της επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στο Δημόσιο καταγγέλλοντας απροκάλυπτες και κατά παρέκκλιση κάθε νόμου παρεμβάσεις Υπουργών. Με δήλωσή του ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, έβαλε στο στόχαστρο την αρμόδια Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παρεμπιπτόντως σήμερα συναντάται με τους εκπροσώπους των θεσμών υποστηρίζοντας ότι αποκρύπτει την αλήθεια και καλύπτει υπουργούς που παράνομα πήραν στα χέρια τους λίστες με τα στοιχεία και τα προσόντα όλων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει η Νέα Δημοκρατία στα χέρια των υπουργών έφτασαν τα στοιχεία όλων των υποψηφίων, τόσο δημοσίων υπαλλήλων όσο και ιδιωτών ενώ οπως προκύπτει από τα ερωτήματα του κ. Γεωργαντά, φαίνεται πως τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από αλληλογραφία με το ΑΣΕΠ.

Η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο σημείο να μιλήσει για τεράστιο σκάνδαλο και προειδοποιεί ότι «οι εμπνευστές του θα απολογηθούν».

Η πλήρης δήλωση του κ. Γεωργαντά:

«Η κ. Γεροβασίλη αποφεύγει να απαντήσει πενήντα μέρες τώρα στην καταγγελία ότι οι λίστες με τα στοιχεία και τα προσόντα όλων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων βρέθηκαν παράνομα σε χέρια Υπουργών μετά από απαίτηση τους. Κρύβει την αλήθεια και καλύπτει Υπουργούς που κατά παράβαση κάθε σχετικής διάταξης και δεοντολογίας πήραν στα χέρια τους φακέλους υποψηφίων.

Όσο οι μέρες περνούν, τα ερωτήματα προς την κ. Υπουργό πληθαίνουν:

1. Απέστειλε ή όχι, την από 26-3-2018 σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων η κ. Υπουργός στο ΑΣΕΠ;

2.  Το ΑΣΕΠ της έχει απαντήσει μέχρι σήμερα;

3. Είναι τυχαίο ότι το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων επιχείρησε να καλύψει τα κενά του νόμου στην μοριοδότηση των ενδιαφερομένων μετά το πέρας της προθεσμίας των υποψηφιοτήτων;

4. Γιατί δεν προσδιορίζεται δυόμισι μήνες τώρα η συζήτηση της από 2/3/2018 Επίκαιρης Επερώτησης 37 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτογραφικές προκηρύξεις των επιτελικών στελεχών του Δημοσίου;

Γίνεται φανερό ότι η κ. Γεροβασίλη έχει σκοπό να αποκρύψει την αλήθεια για να δημιουργήσει τετελεσμένα σε μια απροκάλυπτα καθοδηγούμενη και διαβλητή διαδικασία.

Όμως όλη η αλήθεια για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο στη Δημόσια Διοίκηση θα αποκαλυφθεί και οι εμπνευστές της θα απολογηθούν».Πολιτική