25 Σεπτεμβρίου 2022

Απάντηση της Ο. Κεφαλογιάννη για τις φήμες αντικατάστασής της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, ξεκαθάρισε με ανάρτησή της στο facebook ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να απομακρυνθεί από την επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι αντιθέτως θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή της σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Παράλληλα, η Όλγα Κεφαλογιάννη στάθηκε στο γεγονός πως η παρουσία της στην επιτροπή είναι συνεχής, ακόμη και την περίοδο της εγκυμοσύνης της, και αναφέρει ότι αντικατάσταση μέλους υπάρχει αν και εφόσον ζητηθεί από τον ίδιο τον βουλευτή, κάτι που στη δική της περίπτωση δεν υφίσταται.

Ολόκληρη η απάντηση της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι η εξής:

«Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες».

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.»Πολιτική