Ελλάδα

Από το κελί της φυλακής, στο αμφιθέατρο -Τέσσερις τρόφιμοι της Αυλώνας πέρασαν στις Πανελλήνιες

13073321.jpg

Κάθε νέος που διεκδικεί την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο, φιλοδοξεί μέσα από αυτό να βάλει τις βάσεις για το μέλλον του. Για κάποιους από αυτούς όμως, το εγχείρημα είναι ακόμη πιο σημαντικό και δύσκολο. Είναι οι τρόφιμοι των φυλακών, που ελπίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους σπουδάζοντας.

Αυτό το πέτυχαν τέσσερις ανήλικοι, τρόφιμοι των φυλακών ανηλίκων της Αυλώνας. Πριν από λίγες ημέρες άκουσαν το ευχάριστο νέο που τόσο περίμεναν. Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι πρωτοετείς φοιτητές σε πανεπιστημιακά τμήματα όπου πέρασαν μετά από πολύ κόπο.

Στους τέσσερις νέους θα δοθεί ειδική άδεια, προκειμένου να βρίσκονται στο αμφιθέατρο όσες φορές απαιτεί η φοιτητική τους ιδιότητα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, σύμφωνα με το «Βήμα».

Φέτος, μετά από πρόταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιου Κυριαζή, λειτούργησε ειδικό εξεταστικό κέντρο που αφορούσε και τους προερχόμενους από τα Επαγγελματικά Λύκεια και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους τρόφιμους των φυλακών Αυλώνας να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Οι τέσσερις το κατάφεραν ύστερα από πολύ διάβασμα και βοήθεια από τους καθηγητές τους, στο σχολείο που λειτουργεί στο χώρο των φυλακών και έτσι εισήχθησαν σε Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Μάλιστα, ένας από αυτούς, έστειλε μία συγκινητική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ευχαριστώντας προσωπικά τον κ. Κυριαζή για την πρωτοβουλία του, ενώ υπόσχεται ότι θα βάλει τα δυνατά του για να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία τις σπουδές του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα