4 Οκτωβρίου 2022

Από το 2014 ξεκίνησε η παρακολούθηση Σαγιά- Πιτσιόρλα, λένε πηγές της τότε ΕΥΠ

Στην προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή, δηλαδή πίσω στο 2014, τοποθετείται η έναρξη της επισύνδεσης των κ. Σπύρου Σαγιά και Στέργιου Πιτσιόρλα αντίστοιχα, με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να φέρεται να έχει «κληρονομήσει» με την ανάληψη της εξουσίας το 2015 την υπόθεση της παρακολούθησης των δύο μετέπειτα κυβερνητικών στελεχών της, σύμφωνα με πηγές της τότε ΕΥΠ.

Κατά τις ίδιες πηγές, μολονότι ο Σπύρος Σαγιάς διατελούσε Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέργιος Πιτσιόρλας Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και Υφυπουργός Ανάπτυξης μετέπειτα, όταν ο τότε Διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης ενημέρωσε σχετικά με την παρακολούθησή τους τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντάς του ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη του τελούσαν υπό καθεστώς νόμιμης επισύνδεσης από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΥΠ (με επικεφαλής τον Θ. Δραβίλα) για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση με την επένδυση του εμίρη του Κατάρ στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, κρίθηκε σκόπιμο η επισύνδεση αυτή να μην διακοπεί, καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στην εν εξελίξει τότε έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο εκείνο ο τότε διοικητής της ΕΥΠ έδωσε εντολή να μην διακοπούν οι παρακολουθήσεις των δύο κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να αυτές να εξακολουθήσουν όσο κρινόταν υπηρεσιακά, μέχρις ότου δηλαδή να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εντέλει, η έρευνα ολοκληρώθηκε από πλευράς της ΕΥΠ, χωρίς να προκύψει κάτι μεμπτό για τους κ. Πιτσιόρλα και Σαγιά, όπως ανέφεραν πηγές της τότε ΕΥΠ. Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα