22 Ιουλίου 2019

Από το βιογραφικό κατευθείαν στην προκήρυξη (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

CF83CF85CF81«Ουαί υμίν γραμματείς και Συριζαίοι υποκριταί»

Με το πρόσχημα της τάχα αποκομματικοποίησης του Δημοσίου, η κυβέρνηση επιχειρεί στα κρυφά να επιβάλει κομματικούς εγκάθετους τετραετούς θητείας στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων σε ολόκληρο το Δημόσιο.

Το σχέδιο τους αποκαλύπτεται πια και με ονόματα. Αυτό που η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και ένα χρόνο άρχισε να υλοποιείται στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταναστευτικής Πολιτικής με μεθοδεύσεις που έγιναν -για προφανείς λόγους- μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το κόλπο είναι απλό: Από τους δεκάδες ικανούς υποψηφίους οι οποίοι διεκδίκησαν μια θέση γραμματέα -πιστεύοντας ότι θα ισχύσουν αξιοκρατικά κριτήρια- η αρμόδια Επιτροπή επέλεξε μόνο δύο ανά προκήρυξη. Και όλως τυχαίως, ο ένας εκ των δύο τελικών επιλαχόντων -και στα δυο υπουργεία- είναι ο σημερινός διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ γενικός γραμματέας.

Πρόκειται για τους κ. Δερματά (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Κλάπα (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) για τους οποίους η κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Οι συντάκτες των προκηρύξεων είχαν το θράσος να κάνουν κατά κυριολεξία copy paste τα βιογραφικά τους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα γίνει κανένα λάθος στις προδιαγραφές των θέσεων.

Η ΝΔ δίνει στη δημοσιότητα τα επίμαχα σημεία από τις δύο πρώτες προκηρύξεις και τα βιογραφικά των εκλεκτών της κυβέρνησης.

Για την θέση του κ. Δερματά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προκήρυξη μοιάζει να είναι φωτοτυπία του βιογραφικού του που υπάρχει στο site του υπουργείου.

Για δε τη θέση του κ. Κλάπα είναι απίστευτο αλλά πρόκειται για τη μοναδική προκήρυξη στην οποία ζητείται από τους υποψηφίους να έχουν οκτώ χρόνια εμπειρίας σε θέση υψηλής διοικητικής ευθύνης στο Δημόσιο. Όσο δηλαδή ακριβώς -ω του θαύματος!- ο κ. Κλάπας υπήρξε δήμαρχος στην Πρέβεζα.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι εξόφθαλμος: Nα υπονομεύσει μέσω του τετραετούς διορισμού των δικών της παιδιών κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τα κλειδιά του κράτους στην Κουμουνδούρου. Επαναλαμβάνουμε κάτι που αρνούνται να αντιληφθούν τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο δυστυχώς και κάποιοι στο εξωτερικό, που κάνουν τα στραβά μάτια. Όλοι αυτοί οι διορισμοί θα ακυρωθούν.

ΥΓ: Μετά τη σημερινή δημοσιοποίηση του σκανδάλου, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τελικές επιλογές των δύο πρώτων αρμοδίων υπουργών κ. Σταθάκη και Βίτσα στους οποίους και εναπόκεινται οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα διοριστούν.

 

Από το βιογραφικό κατευθείαν στην προκήρυξη
Προκήρυξη Ειδικού Τομεακού Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ Βιογραφικό υφιστάμενου Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών ΥΠΕΝ (από το site του Υπ. Περιβάλλοντος)

 

∆εκαπενταετής τουλάχιστον εµπειρία στο δηµόσιο ή ιδιωτικό τοµέα στην εκτέλεση έργων και διοίκηση οργανισµών στους τοµείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης ή/και ελέγχου της ποιότητας του περιβάλλοντος. Έχει πάνω από 27 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη διδασκαλία, εκτέλεση ερευνητικών έργων και διοίκηση οργανισμών στους τομείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης και ελέγχου ποιότητας του περιβάλλοντος.
Με τεκµηριωµένη εµπειρία σε εφαρµογή

τεχνολογιών επεξεργασίας/αποκατάστασης ρυπασµένων εδαφών, υδάτων και αποβλήτων

Ειδικεύεται στην εφαρμογή τεχνολογιών επεξεργασίας και απορρύπανσης/αποκατάστασης ρυπασμένων εδαφών, υδάτων και αποβλήτων
Εµπειρία στην Εκτέλεση Έργων και ∆ιοίκηση Οργανισµών στον τοµέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης ή/και αποκατάστασης περιβάλλοντος µε έµφαση στην τεκµηριωµένη, και µέσω διεθνούς αναγνώρισης, εµπειρία σε θέµατα

α) αξιολόγησης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης κυρίως

σε εδάφη και υπόγεια νερά,

β) απορρύπανσης εδαφών και υδάτων και

γ) διαχείρισης αποβλήτων.

Εκτέλεση ερευνητικών έργων και διοίκηση οργανισμών στους τομείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης

Ειδικεύεται στην εφαρμογή τεχνολογιών επεξεργασίας και απορρύπανσης/αποκατάστασης ρυπασμένων εδαφών, υδάτων και αποβλήτων, τη διαχείριση αστικών και επικίνδυνων αποβλήτων, και την

αξιολόγηση περιβαλλοντικής επιβάρυνσης σε εδάφη και υπόγεια νερά με τον εντοπισμό, χαρακτηρισμό, οριοθέτηση και προσδιορισμό φαινομένων ρύπανσης.

 

01.jpg

Φωτογραφική Προκήρυξη νο2
Προκήρυξη Τομεακου Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτική Βιογραφικό υφιστάμενου Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής (από το site του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής)

 

Οκταετής (8) τουλάχιστον αποδεδειγμένη

εμπειρία σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον

Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα.

8 χρόνια Δήμαρχος Πρέβεζας. Σύμφωνα με το βιογραφικό  «εκλέχθηκε Δήμαρχος Πρέβεζας το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006».
Σε καμία άλλη προκήρυξη για Γραμματείς δεν απαιτούνται τόσα πολλά έτη εμπειρίας σε θέσεις υψηλής ευθύνης

02.jpgΠολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image