Πολιτική

Αποτελέσματα εκλογών: Ποιοι εκλέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλα ονόματα μένουν εκτός

Η μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή διαδικασία συρρικνώνει και τις έδρες του κόμματος στη Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό πως σημαντικά ονόματα δίνουν «μάχη» στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας για να κερδίσουν κάποια από τις έδρες, ενώ άλλα μένουν «εκτός νυμφώνος».

Στην Α’ Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,73% λαμβάνει 3 έδρες, με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να έχουν σημαντικό προβάδισμα για τις δύο πρώτες, την τρίτη κρατά οριακά ο Νίκος Βούτσης, ενώ εκτός βρίσκεται ο Νίκος Φίλης.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-css8n8zp2oo9)

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 3 έδρες, με τους Αθηνά Λινού και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν αποσπαστεί για τις δύο πρώτες, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου έχει οριακά την τρίτη, ενώ οι Κώστας Ζαχαριάδης και Πάνος Σκουρλέτης μένουν εκτός με τα τρέχοντα δεδομένα.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει, επίσης, 3 έδρες, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη να έχουν προβάδισμα, ενώ οι Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Βίτσας μένουν εκτός.

Στν Νότιο Τομέα της πρωτεύουσας, οι έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις και αυτοί που προηγούνται είναι οι Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας. Εκτός βρίσκονται οι Γιάννης Μαντζουράνης και Βασιλική Κατριβάνου.

Από εκεί και πέρα, στην Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες, τις οποίες κερδίσουν, κατά τα φαινόμενα οι Γιώργος Καραμέρος και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ μένει εκτός ο Νάσος Αθανασίου. Παράλληλα, ο Γιώργος Τσίπρας δείχνει πως κερδίσει τη μία έδρα του κόμματος στη Δυτική Αττική.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική