12 Αυγούστου 2020

Αποζημίωση από την Ελλάδα διεκδικεί ο τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη

21295311.jpg

Στη δικαιοσύνη είναι αποφασισμένος να προσφύγει ο Αυστραλός τουρίστας, που είχε τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή των αστυνομικών με τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, η οποία είχε οδηγήσει στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Ο 19χρονος Γκραντ Νίκολας Ουρανί θα διεκδικήσει αποζημίωση από την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί. Ο Ουρανί είχε τραυματιστεί από πυροβολισμό στο πόδι στη συμπλοκή που είχε γίνει στις 17 Ιουλίου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 19χρονος «τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας». Παράλληλα υποστηρίζουν ότι συνεχίζει τη θεραπεία του στη Μελβούρνη και δεν μπορεί να παίξει ερασιτεχνικό φούτμπολ, εξαιτίας του τραυματισμού του.

Αν και ο τουρίστας είχε τραυματιστεί από σφαίρα του Μαζιώτη, ο 19χρονος θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση.

Μετά από τον τραυματισμό του ο τουρίστας είχε μεταφερθεί στον «Ερυθρό Σταυρό» και σύμφωνα με τα όσα είχαν πει τότε οι γιατροί του, ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός.

Ο ίδιος φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα».

Φωτογραφία: EurokinissiΕλλάδα