7 Ιουλίου 2022

Απροειδοποίητο… ντου Λοβέρδου σε σχολείο: «Χωρίς να το ξέρει κανένας, άνοιξα την πόρτα και μπήκα στην τάξη»

loverdos1_toympa660.jpg

Αιφνιδίασε μαθητές και καθηγητές Λυκείου της Τούμπας ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος καθώς έκανε απροειδοποίητη επίσκεψη στο 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.
«Χωρίς να το ξέρει κανένας, άνοιξα την πόρτα και μπήκα στην τάξη της Β΄ Λυκείου, την ώρα που οι μαθητές έκαναν το μάθημα της Εκθεσης», είπε και ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

loverdos_toumba470.png

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την διδασκαλία στο μάθημα της Εκθεσης που όπως είπε γίνεται «πολύ καλά», άκουσε τις σκέψεις για μείωση της ύλης και δήλωσε πως θα συνεχίσει τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε σχολεία όλης της χώρας.
«Ηταν η πρώτη μου επίσκεψη σε λύκειο της Θεσσαλονίκης και ήταν μοναδική η εμπειρία μου από τη συζήτηση που είχα με τους μαθητές για τις σπουδές και τα όνειρά τους» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.
Ο υπουργός Παιδείας συνομίλησε με τους καθηγητές και τους μαθητές της Β’ Λυκείου, άκουσε τις ανησυχίες και τα όνειρα για τις σπουδές που θέλουν να κάνουν.

loverdos_2_toumba470_0.jpg

Στο σχολείο βρίσκονταν μαζί με τον διευθυντή τους και 40 φιλοξενούμενοι μαθητές από γερμανικό λύκειο της πόλης Σβεμπισχαλ, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγών.
Ο Α. Λοβέρδος, γνωστός για τα φίλαθλα αισθήματα που τρέφει, έπιασε κουβέντα για την Μπουντεσλίγκα, το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τους μαθητές και ρώτησε ένα από τα παιδιά τι ομάδα είναι, για να λάβει την απάντηση ότι είναι Μπάγερν, παρά το γεγονός ότι η περιοχή τους είναι κοντά στην Στουτγκάρδη.

Ο υπουργός Παιδείας παρευρέθηκε στην επίσημη έναρξη του προγράμματος Κοινωνικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη σε σχολικό αθλητικό συγκρότημα της Πυλαίας και παρακολούθησε αγώνα ποδοσφαίρου παιδιών με σύνδρομο Down.

Επίσης παρακολούθησε αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα του «Κοινωνικού Σχολείου» και ομάδα βετεράνων. Προπονητής της ομάδας του Κοινωνικού Σχολείου ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στις εκδηλώσεις παρέστη και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός.

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Σχολείο υλοποιείται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τη διοίκησή του και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί. Ειδικότερα συζήτησε για το θέμα που υπάρχει με φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών που θέλουν να μετεγγραφούν στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Οι μετεγγραφές δεν μπορούν να γίνουν καθώς και τα δύο ΤΕΦΑΑ ανήκουν στο ίδιο Πανεπιστήμιο (Αριστοτέλειο), όμως ο κ. Λοβέρδος δήλωσε διατεθειμένος να βρεθεί λύση. Ζήτησε δε από τη διοίκηση του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα και μετά να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για να διευθετηθεί το ζήτημα.Ελλάδα