Διεθνή

Αραβικός Σύνδεσμος: Έκκληση στις αραβικές χώρες να αντιμετωπίσουν στρατιωτικά και πολιτικά το ΙΚ

DA38AC4E175D06059A9FC6EC3AD94BB0.jpgΑναμένεται συμφωνία για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης προς τη Βαγδάτη

Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών που συναντώνται σήμερα Κυριακή στο Κάιρο αναμένεται να συμφωνήσουν στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο θα στηρίζει τις ιρακινές προσπάθειες κατά των τζιχαντιστών που έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας κι έχουν ιδρύσει ισλαμικό χαλιφάτο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ιρακινή διπλωματική πηγή υποστήριξε ότι η Βαγδάτη έχει προτείνει ένα σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θα συντάσσεται με τις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και θα καταδικάζει τις ενέργειες της οργάνωσης ως εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι έκανε σήμερα έκκληση στις αραβικές χώρες να αντιμετωπίσουν “στρατιωτικά και πολιτικά” τους τζιχαντιστές του ΙΚ που προελαύνουν στο Ιράκ και στη Συρία.

Άλλες διπλωματικές πηγές είπαν ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συμφωνούσε σε ένα ψήφισμα που θα ενέκρινε τις αμερικανικές στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της οργάνωσης.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου Mena επικαλείται πηγή που λέει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμφωνήσουν να συντονίσουν τις ενέργειές τους με εκείνες των Αμερικανών, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές αν αυτό θα εντάσσεται στο ίδιο ψήφισμα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή