Πολιτική

Άρθρο Κασσελάκη: Γιατί ζητώ πρόωρες εκλογές

Τους λόγους για τους οποίους ζητεί τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών, αναλύει σε άρθρο του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλείται την τραγωδία των Τεμπών και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ζήτημα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την, κατά τη γνώμη του, ατυχή διαχείριση του οξυμμένου ζητήματος της ακρίβειας.

Το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη 

Απορούν και εξίστανται στην κυβέρνηση, γιατί λίγους μήνες μετά τη θριαμβευτική νίκη τους στις εθνικές εκλογές η αντιπολίτευση τολμάει να ζητάει νέα προσφυγή στις κάλπες. Η αλαζονεία του 41% τούς εμποδίζει να αντιληφθούν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες έχουν μεσολαβήσει καθοριστικά γεγονότα, που διαφοροποιούν τα δεδομένα βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά όσα δεν γνώριζαν οι πολίτες τον Ιούνιο του 2023 για κορυφαία ζητήματα που καθορίζουν την ψήφο τους.

Σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπών, κατ’ αρχάς, οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα κάποιοι αλλοίωσαν το περιεχόμενο του διαλόγου του σταθμάρχη, για να ενισχύσουν το επιχείρημα του ανθρώπινου λάθους. Τώρα γνωρίζουν ότι υπήρξε μοντάζ, ότι το παραποιημένο ηχητικό προωθήθηκε πάραυτα σε φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης και από εκεί προβλήθηκε παντού, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε πολιτικά τον αλλοιωμένο διάλογο για να βγάλει μέσα σε λίγες ώρες ετυμηγορία ότι το έγκλημα οφείλεται «αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος». Σήμερα γνωρίζουμε ότι η Εισαγγελία κατάσχεσε τον σκληρό δίσκο από τον ΟΣΕ για να διερευνήσει την υπόθεση.

Επίσης, οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι ο τόπος του δυστυχήματος μπαζώθηκε ακαριαία. Δεν γνώριζαν ποιος έδωσε την εντολή, στοιχείο που διερευνά η Δικαιοσύνη. Δεν γνώριζαν εάν η αμαξοστοιχία μετέφερε παρανόμως εύφλεκτα υλικά (ξυλόλιο κ.ά.), πράγμα που σήμερα δεν αμφισβητείται. Τον Ιούνιο γνώριζαν μόνο τη δήλωση του πρωθυπουργού σε συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, στον Alpha, μετά το δυστύχημα, στις 22 Μαρτίου 2023: «Γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι μετέφερε το εμπορικό τρένο. Δεν υπήρχε τίποτα εύφλεκτο. Δεν υπήρχε τίποτα ύποπτο στην εμπορική αμαξοστοιχία». Μπορεί σήμερα, ένα χρόνο μετά, να επαναλάβει την ίδια δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τον προκαλώ να το πράξει!

Περαιτέρω, οι ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι η κυβέρνηση θα αρνηθεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και ότι θα επιλέξει τόσο ξεδιάντροπα τον δρόμο της συγκάλυψης του εγκλήματος. Δεν το γνώριζαν ούτε οι συγγενείς των θυμάτων ούτε το περίπου ενάμισι εκατομμύριο των πολιτών που υπογράφει το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού. Σήμερα το γνωρίζουν. Γνωρίζουν ότι η αλληλεγγύη των πολιτικών τζακιών είναι πάνω από την αναζήτηση της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης. Γνωρίζουν ότι Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής και Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης.

Τους τελευταίους δέκα μήνες, έχουν μεσολαβήσει καθοριστικά γεγονότα, που διαφοροποιούν τα δεδομένα βάσει των οποίων οι ψηφοφόροι εμπιστεύτηκαν στον Μητσοτάκη τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δεύτερο θέμα στο οποίο έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα είναι το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο που κατασκευάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2021 (και, δυστυχώς, υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ), ώστε να μπορεί το κέντρο των παρακολουθήσεων να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική