Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην κρίση -Μην μας πιάνει πανικός

ieron708kerk

Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση, έστειλε από την Κέρκυρα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο νησί.

«Σήμερα σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση που ζούμε, σε μία κρίσιμη περίοδο, όλοι αναζητούμε στηρίγματα, ζητούμε μέσα σε αδιέξοδα να βρούμε διέξοδο, προσπαθούμε με κάθε τρόπο και καλά κάνουμε . Αλλά το πρώτο, το απαραίτητο και το ζητούμενο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή και πρέπει να αγωνιστούμε γι’ αυτό, είναι να είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι, ενωμένοι, σαν να είμαστε μία γροθιά και να προσπαθήσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις που διαθέτει, ενωμένοι να περάσουμε στην απέναντι όχθη. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, κρίσεις έχει περάσει πολλές αυτός ο τόπος, αλλά ενωμένοι όταν είμαστε τα αντιμετωπίζουμε» είπε στις πρώτες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο που έφτασε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων νήσων Νεκτάριος, ο ιερατικός κόσμος, οι αρχές του τόπου, καθώς και ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου. «Εσείς είσαστε το πρόσωπο της ενότητας και για την εκκλησία μας που πραγματικά το αποδείξατε και στην ιεραρχία την πρόσφατη, αλλά και σε όλες τις ιεραρχίες που όλοι μαζί οι ιεράρχες από το πρόσωπό σας αντλούμε και την αγάπη και την ενότητα και αυτή τη στιγμή νομίζω ότι ο λαός μας, η Ελλάδα μας, έχει την ανάγκη αυτής της ενότητας σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σας έχουμε κοντά μας, έξαλλου η πόλη σας έχει τιμήσει ως επίτιμο δημότη της, θαυμάζουμε την προσπάθειά σας για την ενότητα ολόκληρου του λαού, μπροστά σε αυτή τη βαθιά κρίση, με τα πολλά πλοκάμια που αντιμετωπίζουμε», είπε από τη μεριά του, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ήρθε στην Κέρκυρα ενόψει της αυριανής εορτής του προστάτη του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα. Σήμερα το απόγευμα θα προεξάρχει του πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ αύριο θα προεξάρχει του αρχιερατικού συλλείτουργο. Αργά το απόγευμα, μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού, σε μία ειδική τελετή στην Ιόνιο Ακαδημία, ο Αρχιεπίσκοπος θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου, του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Εκκλησία