27 Σεπτεμβρίου 2022

Ασημακοπούλου: Απόπειρες αποσταθεροποίησης της Ελλάδας κατήγγειλε στην Ευρωβουλή

Για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ελλάδας από «κακόβουλες δυνάμεις» μίλησε η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκπρόσωπος τύπου της «γαλάζιας» ευρωομάδας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τα συστήματα παρακολούθησης και το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator στην Ελλάδα, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δικαιοσύνης, Didier Reynders υπογράμμισε πως καμία κρατική υπηρεσία της Ελλάδας δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά παρακολούθησης όπως το Predator.

«Ο ελληνικός λαός θα διαχωρίσει τον μύθο από την αλήθεια και περιμένω από αυτό το σώμα να κάνει το ίδιο» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «δεν θα ανεχθούμε μύθους που αποσκοπούν στην αμαύρωση της αξιοπιστίας και της φήμης ούτε της Ελλάδας ούτε της κυβέρνησής της ούτε του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ακολούθως, η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ σημείωσε πως η Ελλάδα διαθέτει φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση ενώ ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, αφού άνοιξε τη Βουλή των Ελλήνων το καλοκαίρι, κίνησε άμεσα όλες τις εθνικές διαδικασίες, εκκίνησε τη διαδικασία Εξεταστικής Επιτροπής και κύρωσε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προσθέσει δικλείδες ασφαλείας, ενώ έκανε ξεκάθαρο πως η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και ευνομούμενη δημοκρατία.

Τέλος, η κα Μαρία Σπυράκη, στην παρέμβασή της, εξήγησε ότι το πρόβλημα της χρήσης των κακόβουλων λογισμικών είναι πανευρωπαϊκό και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία να μην επιτρέπεται η αγορά ή ενοικίαση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ανέδειξε δε το χρέος προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ευρωπαίων πολιτών, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα