Πολιτική

Ασημακοπούλου: Μεγαλύτερη χρηματοδότηση απο την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν μεγάλες αποφάσεις. Και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα απαιτούν μεγάλες οικονομικές παρεμβάσεις»

Την ανάγκη δυναμικότερης παρέμβασης της Ε.Ε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε παρέμβασή της κατά την συζήτηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή περισσότερης χρηματοδότησης προς τη Μολδαβία, η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε πως «ο πόλεμος του Πούτιν δεν έχει επιπτώσεις μόνο για την Ουκρανία ή τη Μολδαβία, αλλά για όλες τις χώρες της Ευρώπης» και κάλεσε την Ε.Ε. να κάνει περισσότερα για να τις αντιμετωπίσει, επιδεικνύοντας περισσότερη ενότητα, περισσότερη αλληλεγγύη και διαθέτοντας περισσότερη χρηματοδότηση. Η Ευρωβουλευτής κατέληξε, λέγοντας ότι «τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν μεγάλες αποφάσεις. Και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα απαιτούν μεγάλες οικονομικές παρεμβάσεις».

Στη δεύτερη παρέμβασή της, η κα. Ασημακοπούλου, αφού υπενθύμισε τις καθυστερήσεις της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη το 2009, αλλά και των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας Covid-19 το 2020, υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. πρέπει να αντιδράσει άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνοντας πως έχει στη διάθεσή της και τις πολιτικές και τα εργαλεία, και πλέον, μετά το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει και την απαραίτητη εμπειρία για να το κάνει. Τέλος, ανέφερε πως πρόκειται για έναν «αγώνα δρόμου, τον οποίο θα πρέπει να διανύσουμε όχι με βήμα σημειωτόν, αλλά τροχάδην».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική