Πολιτική

Ασημακοπούλου: προτεραιότητα για την ΕΕ η ανοικοδόμηση της Μαριούπολης

Με παρέμβασή της στο ευρωκοινοβούλιο εξήγησε πως η Μαριούπολη αποτελεί μια ιστορική πόλη της Ουκρανίας η οποία συνδέεται με στενούς δεσμούς με την Ελλάδα καθώς εκεί ζούσαν πριν από την πολεμική εισβολή του Πούτιν 150.000 Έλληνες ομογενείς

Να δοθεί προτεραιότητα στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης ζήτησε από την Ε.Ε. η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Με παρέμβασή της στο ευρωκοινοβούλιο εξήγησε πως η Μαριούπολη αποτελεί μια ιστορική πόλη της Ουκρανίας η οποία συνδέεται με στενούς δεσμούς με την Ελλάδα καθώς εκεί ζούσαν πριν από την πολεμική εισβολή του Πούτιν 150.000 Έλληνες ομογενείς.

Η κυρία Ασημακοπούλου υπογράμμισε πως η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, η επιστροφή των κατοίκων και η αποκατάσταση των επιπτώσεων του πολέμου πρέπει να είναι για την Ε.Ε. αντικείμενο άμεσου σχεδιασμού. Χαρακτήρισε δε τη δημιουργία ενός Καταπιστευματικού Ταμείου Αλληλεγγύης, ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», όχι όμως αρκετό.

Κλείνοντας, η Ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας καλώ, ως Ευρωβουλευτής της Ελλάδας, μιας χώρας που πάντα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, να δώσουμε προτεραιότητα στη Μαριούπολη».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική