16 Ιανουαρίου 2022

«Ασπίδα» προστασίας ΣΥΡΙΖΑ σε Πολάκη: Ζητά να μην συζητηθεί το αίτημα άρσης της ασυλίας του

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης έχει κριθεί από την Ολομέλεια για παρόμοια υπόθεση και δεν επιτρέπεται συνταγματικά να τεθεί και πάλι υπο την κρίση του Σώματος

Ασπίδα προστασίας στον Παύλο Πολάκη επιχειρεί να ορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή καταθέτοντας ένσταση προκειμένου να απορριφθεί και να μην συζητηθεί το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας και να μην παραπεμφθεί στην τακτική δικαιοσύνη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας για την συζήτηση και ψήφιση του αιτήματος άρσης της ασυλίας του πρωην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε παρεμπίπτον θέμα υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πολάκης έχει κριθεί από την Ολομέλεια για παρόμοια υπόθεση και δεν επιτρέπεται συνταγματικά να τεθεί και πάλι υπο την κρίση του Σώματος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης μηνύθηκε από τον δημοσιογράφο και εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση. Πριν από λίγους μήνες άλλη μήνυση από τον κ. Κουρτάκη κατά του κ. Πολάκη είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως «η ΝΔ υιοθετεί την προσωπική εκδικητικότητα των μιντιαρχών. Όσοι διαβάσουν την μήνυση βλέπουν ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι εντελώς παρόμοια με άλλη μήνυση που απέρριψε η Βουλή. Μιλάμε για διακωμώδηση των Θεσμών. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε συνέχεια μέχρι να περάσει αυτό που θέλουν οι μιντιάρχες».

Εκτός αυτού ο κ. Κατρούγκαλος έθεσε θέμα απόρριψης και του αιτήματος που διαβιβάστηκε στην βουλή για την άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΜεΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου.

Η μήνυση αφορά τοποθέτηση της κυρίας Αδαμοπούλου που έγινε από το βήμα της Βουλής σύμφωνα με την οποία υποστήριξε ότι «κουκουλοφόροι» που προκαλούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ανήκουν στις τάξεις της ΕΛΑΣ.Πολιτική