Ελλάδα

Αστυνομικοί έκαναν τους σωματοφύλακες μεγιστάνα από τα Εμιράτα στη Ρόδο -Απαντάνε ότι του έκαναν… παρέα

20330821.jpg

Τι σχέση μπορούν να έχουν δύο αστυνομικοί με έναν μεγιστάνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έκανε διακοπές στη Ρόδο; Εκείνοι ισχυρίζονται πως του έκαναν… παρέα. Η αλήθεια όμως είναι πως εργάζονταν παράνομα ως σωματοφύλακές του.

Πρόκειται για έναν 37χρονο αρχιφύλακα, που ανήκε στη φρουρά γυναίκας βουλευτή Δωδεκανήσου η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα και έναν 35χρονο ανθυπαστυνόμο της Αστυνομικής διεύθυνσης του νησιού, σύμφωνα με το «Εθνος». Αμφότεροι συνελήφθησαν, καθώς εργάζονταν παράνομα ως σεκιούριτι για λογαριασμό του μεγιστάνα.

Οι ίδιοι αρνούνται κάθε επαγγελματική σχέση με τον τελευταίο και ισχυρίζονται πως ήταν απλά φίλοι του, αλλά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση των διατάξεων σχετικά με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ.

Οι κάτοικοι της Ρόδου έβλεπαν συχνά τους δύο αστυνομικούς να συνοδεύουν τον μεγιστάνα από τα Εμιράτα στις βόλτες του στη Μεσαιωνική πόλη, αλλά και στην πολυτελή κατοικία που είχε μισθώσει στην περιοχή «Μήδεια». Μάλιστα οι αστυνομικοί φέρεται να είχαν παραμελήσει τα καθήκοντά τους στην Αστυνομία, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον μεγιστάνα. Οπως προκύπτει από την έρευνα, οι δύο ένστολοι από τις αρχές Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου φέτος, αλλά και πέρυσι το Σεπτέμβριο, συνόδευαν παράνομα τον μεγιστάνα στις μετακινήσεις και τα ταξίδια του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα