Πολιτική

Αττική: Δεν «πέρασε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 – Κλειστά τα μαγαζιά τη Κυριακή

Δεν διαφοροποιείται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – Mε click inside θα συνεχίσουν να λειτουργούν καταστήματα ένδυσης, υπόδησης – Ανοιχτά με ραντεβού κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών – Ανοίγουν εκτός Αττικής τα καταστήματα ΟΠΑΠ – Από αύριο, πιθανότατα, σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα

Αγορές με click inside, δηλαδή με ραντεβού, και εκείνο για συγκεκριμένους εμπορικούς κλάδους, θα τεθούν εκ νέου σε εφαρμογή, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης.

Όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο, στην Αττική θα μπορούν να λειτουργούν με ραντεβού τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, τα βιβλιοχαρτοπωλεία, καθώς επίσης τα κομμωτήρια και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα γίνει με τα καταστήματα αργυροχρυσοχοΐας.

Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα, θα μπορούν να λειτουργούν με μέθοδο click away, δηλαδή της προαοαγοράς ή παραγγελίας και της επιτόπιας παραλαβής.

Επίσης αποφασίστηκε να επιτραπεί η λειτουργία στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, πλην των «κόκκινων» περιοχών, δηλαδή και της Αττικής.

Το ωράριο λειτουργίας θα παραμείνει ως έχει, καθώς δεν έγινε δεκτή η εισήγηση για περιορισμό στη μετακίνηση από τις 6 το απόγευμα. Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός μετακίνησης από τις 9 το βράδυ ως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ τα καταστήματα θα κλείνουν στις 8.

Ήδη, η εφαρμογή e-katanalotis του ΥΠΑΝ είναι έτοιμη να διευκολύνει τους επιχειρηματίες για διαδικασία κλεισίματος ραντεβού, για click inside ή click away.

Επιπλέον, αποφασίστηκε πως τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν μεθαύριο Κυριακή.

Τα μέτρα θα τεθούν, πιθανότατα, σε ισχύ από αύριο, ώστε να αποτραπούν εικόνες μεγάλου συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική