Πολιτική

Αττική: Συνάντηση του "Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση" με Δημάρχους

A676A42648CA5D1A376872AC34E8595D.jpg Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την περιφέρεια  Αττικής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, ενόψει των εκλογών στην ΠΕΔ Αττικής και στην ΚΕΔΕ.                                                                                                       

Στο καλωσόρισμα του, ο επικεφαλής του Κινήματος κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε την ευρεία αποδοχή και στήριξη που λαμβάνει η νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία σε όλη την επικράτεια.
«Αυτό που μας ενώνει όλους είναι το κοινό μας όραμα και η πίστη μας σε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργική ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε μία δηλαδή Αυτοδιοίκηση διαφορετική από αυτήν την οποία σήμερα καλούμαστε να υπηρετήσουμε ως νέες Διοικήσεις.»

Στόχος σημείωσε είναι «η διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας των ΟΤΑ, η ενεργός συμμετοχή στα όργανα και τις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αλλά και τους πόρους του Πράσινου Ταμείου, η ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης μέσα από την προωθούμενη  Συνταγματική Αναθεώρηση και η κατοχύρωση νέων ρόλων κι αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.»                                          
 
Θέτοντας τις προτεραιότητες του Κινήματος ο κ.Πατούλης υπογράμμισε:
« Πιστεύω πραγματικά πως είναι ανάγκη να υπάρξουν ανατροπές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, αφενός για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών και αφετέρου για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε. Και η ανατροπή αυτή θα ξεκινήσει από την Αττική από τις εκλογές της ΠΕΔΑ. Την προσεχή Κυριακή θα εκλέξουμε τους εκλέκτορες για την ΠΕΔΑ. Εκεί θα δώσουμε την πρώτη μεγάλη μάχη για την επικράτηση του Κινήματος. Με τη δική σας στήριξη και βοήθεια στην υποψηφιότητα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, θα κάνουμε το πρώτο βήμα. Όμως θα έχουμε ακόμη πολλά βήματα να κάνουμε ως την τελική νίκη που θα είναι η εκλογή του νέου Προεδρείου της ΚΕΔΕ.»                 

Αναφερόμενος σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που επιχειρούν να παρουσιαστούν ως ανεξάρτητες υποψηφιότητες σημείωσε:
«Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν αυτοί που στήριξαν με μεγάλη  θέρμη πολιτικές επιλογές που υπαγορεύτηκαν από τους δανειστές μας και οδήγησαν σε οικονομικό στραγγαλισμό την Αυτοδιοίκηση. Οι αντίπαλοι μας ήταν αυτοί που έκρυβαν πίσω από της δήθεν εκσυχρονιστικές και προοδευτικές ιδέες τους την ουσιαστική ανοχή τους απέναντι στην οικονομική και λειτουργική αφαίμαξη των Δήμων μας. Δεν πρέπει λοιπόν να επιτρέψουμε να επικρατήσουν οι δυνάμεις αυτές σε καμία ΠΕΔ, ούτε στην ΚΕΔΕ.»

Στη συνάντηση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.Μ.Αγγελάκας και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Δ.Καλογερόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα να ηγείται του Κινήματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, που διαθέτει πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία και σπουδαίο κοινωνικό έργο.     
Τοποθετήθηκαν επίσης ο υποψήφιος για την Προεδρεία της ΠΕΔ Αττικής, Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:

Αίγινας: Δημήτριος Μουρτζής
Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Γρηγόριος Κωνσταντέλλος
Ασπροπύργου:  Νικόλαος Μελετίου
Γαλατσίου: Γεώργιος Μαρκόπουλος
Γλυφάδας: Γεώργιςο Παπανικολάου
Δάφνης – Υμηττού: Μιχαήλ Σταυριανουδάκης
Ηρακλείου: Νικόλαος Μπάμπαλος
Καλλιθέας: Δημήτρης Κάρναβος
Κηφισιάς: Γεώργιος Θωμάκος
Λαυρεωτικής: Δημήτρης Λουκάς
Λυκόβρυσης- Πεύκης: Τάσος Μαυρίδης
Μάνδρας Ειδυλλίας: Γεώργιος Δρίκος
Μαραθώνος: Ηλίας Ψινάκης
Μαρκοπούλου Μεσογαίας:Σωτήρης Μεθενίτης
Παλαιού Φαλήρου: Διονύσιος Χατζηδάκης
Παπάγου – Χολαργού: Ηλίας Αποστολόπουλος
Πεντέλης: Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης
Σαλαμίνας: Ισιδώρα Νάνου- Παπαθανασίου
Σαρωνικού: Γεώργιος Σοφρώνης
Σπάτων- Αρτέμιδος: Δημήτρης Μάρκου
Φιλοθέης- Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης
Φυλής: Χρήστος Παππούς
Ωρωπού: Θωμάς Ρούσης            

Επίσης παραβρέθηκαν οι π. Δήμαρχοι από τους Δήμους:
Αγ. Παρασκευής: Βασίλειος Ζορμπάς
Βριλησσίων: Κω/νος Ιωαννίδης
Διονύσου: Ιωάννης Καλαφατέλης
Ηρακλείου: Παντελής Βλασόπουλος
Ηλιούπολης: Γιάννης Αναγνώστου
Κηφισιάς: Νίκος Χιωτάκης
Λυκόβρυσης – Πεύκης: Δημήτρης Φωκιανός
Παπάγου- Χολαργού: Δημήτρης Νικολάου
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Μαραβέλιας
Χαλανδρίου: Γιώργος Κουράσης

αλλά και οι Π.Νίκας (δήμαρχος Καλαμάτας), Κ.Τζανακούλης (πρ.δήμαρχος Λαρισαίων), Α.Ζωγράφος (δήμαρχος Πολυγύρου) και Ι.Τζίτζιος (δήμαρχος Σιθωνίας).
Παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των εν ενέργεια και διατελέσαντων  Δημάρχων της Αττικής κος Παύλος Καμάρας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων κος Χρήστος Τεντόμας,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κος Δημήτρης Μιχαλέλης, κ.α.     
       

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική