25 Ιουνίου 2019

Αυτός είναι ο σχεδιαστής του νέου λογοτύπου της ΝΔ

nd-sima-neo800Πλήθος συζητήσεων προκάλεσε το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ευρύτερα, μετά την παρουσίασή του στην εκδήλωση για τα 44α γενέθλια της ΝΔ.

Ποιος είναι ο δημιουργός

Μία παρεμπίπτουσα συζήτηση, αναφορικά με το ποιος και με τι κόστος δημιούργησε το εν λόγω λογότυπο έρχεται να απαντηθεί από το reader.gr, σύμφωνα με το οποίο το νέο σήμα της ΝΔ δεν το δημιούργησε κάποια εταιρεία επικοινωνίας.

Εμπνευστής είναι, λοιπόν, ο Φανούρης Μωραΐτης, αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο οποίος συνεργάζεται με την ψηφιακή ομάδα της ΝΔ ως γραφίστας, ενώ είναι και εικαστικός, προερχόμενος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η λογική πίσω από τη δημιουργία του είναι να είναι διαφορετικό από τα τετριμμένα, χωρίς, όμως, να αφήσει εκτός βασικά κομμάτια του γαλάζιου συμβόλου, όπως ο πυρσός, ο οποίος διατηρείται με μια… μεταμοντέρνα πινελιά.

Συνεπώς, η γραφιστική ανανέωση είναι… εσωτερικής παραγωγής, και αφορά και στο site του κόμματος όπου αμέσως μετά την εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση της ΝΔ άλλαξε και το layout της σελίδας του.

 

sofia_loukeri_300x250


Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image