2 Ιουλίου 2020

Αβέρωφ προς Μητσοτάκη: Στο πρόσωπό σου το μέλλον της Ελλάδας (βίντεο)

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. O κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού το πρωί και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Είναι χαρά μας και τιμή μας που έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που στο πρόσωπό του βλέπουμε το μέλλον της Ελλάδος. Είμαι σίγουρος πως τα ηνία της χώρας θα είναι στα δικά σου χέρια για μία καλύτερη Ελλάδα και Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Νεοφύτου.

«Είχαμε δυσκολίες όπως και εσείς στην Ελλάδα», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως το κλειδί για να τρέχει η Κύπρος με ρυθμούς ανάπτυξης ήταν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Νεοφύτου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κομμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στόχος των ευρωεκλογών είναι η ενίσχυση της δημοκρατικότητας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέναντι στον άκρατο λαϊκισμό.

Ο ίδιος επαναβεβαίωσε τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και μεταξύ των δύο κομμάτων. Όπως είπε «είναι εδώ για να πάρει μαθήματα από την επιτυχία της Κύπρου να ισορροπήσει τα δημόσια οικονομικά». Όπως είπε αυτός είναι ο στόχος της νέας κυβέρνησης.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κλάδο ελαίας που όπως είπε είναι σημάδι των νικητών υπογραμμίζοντας τη σιγουριά του πως θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου Λευκωσίας (9th Nicosia Economic Congress). Στις 17:30, θα συναντηθεί και θα συζητήσει με 10 Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια της Κύπρου στο πλαίσιο της δράσης του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με μέλη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Στις 19:00 θα συμμετάσχει σε επίσημο δείπνο που θα παραχωρηθεί για την παρουσίαση του προγράμματος «Όραμα Κύπρος 2030» του ΔΗΣΥ, στο οποίο και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Την Παρασκευή στις 08:30, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Πολιτική