Πολιτική

Αβραμόπουλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας

«Είμαι παρών στην πολιτική και πάντοτε στη διάθεση της παράταξής μου», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο Mega, ερωτώμενος για το εάν θα είναι παρών στις εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του Mega και παρουσιάστηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, φαίνεται πως η ΝΔ, εάν δεν εισέλθει στη Βουλή το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, μπορεί να έχει αυτοδυναμία.

Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας είπε: «Οι εκλογές είναι αυτές που θα στείλουν το σήμα τους στα πολιτικά κόμματα, τι πρέπει να κάνουν την επόμενη ημέρα…από ‘κει και έπειτα το θέμα το κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη είναι θέμα και της πολιτικής αλλά και της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως στη χώρα μας βλέπουμε τα πράγματα «εθνοκεντρικά». «Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, πού βρισκόμαστε, πού πάει ο κόσμος, πού πάει η Ευρώπη…και εκεί πέρα να σταθμίσουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που θα ορίσουν τη στρατηγική μας για το μέλλον» συμπλήρωσε.

Τουρκία και ο φόβος «θερμού επεισοδίου»

Μιλώντας για το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία, στην προεκλογική περίοδο, ο πρώην υπουργός είπε πως ουδέποτε πίστεψε πως η Τουρκία θα προχωρούσε σε επιχειρησιακή κίνηση, γιατί αυτό θα την «οδηγούσε σε παγκόσμια απομόνωση».

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα επικίνδυνο μείγμα στη γειτονιά μας. Πρώτα απ’ όλα την ίδια την Τουρκία να επιδιώκει να παίζει γεωστρατηγικό ρόλο, έχουμε ένα επικίνδυνο μείγμα μεταξύ του Κεμαλικού εθνικισμού και Ισλαμισμού» σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική