Πολιτική

Αχτσιόγλου, Παππάς, Τσακαλώτος και Φάμελλος υπέρ Κασσελάκη για τις δηλώσεις Κούγια

Με ομοβροντία καταδίκασαν οι συνυποψήφιοι του Στέφανου Κασσελάκη τα ομοφοβικά σχόλια που δέχθηκε σήμερα από τον Αλέξη Κούγια.

Οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου αφορούσαν στην προσωπική ζωή του κ. Κασσελάκη και προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων -αλλά και υποστήριξης- στο πρόσωπο του υποψηφίου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιογλου είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος κατά των ομοφοβικών επιθέσεων που δέχεται κατά καιρούς. Την ίδια δήλωση επανέφερε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τότε, είχε σημειώσει κατά την διάρκεια της ομιλίας της πως «να ξέρουν καλά εκεί έξω ότι τα ομοφοβικά παραληρήματα που εκτόξευσαν κατά του συνυποψήφιου μας, δεν θα βρουν μόνο την χλεύη μας θα μας βρουν όλους μπροστά σαν ένα σώμα».

Ο Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του παραπέμπει στις δηλώσεις του ποινικολόγου και αναφέρει: «Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα χυδαίας επίθεσης. Είμαστε όλοι και όλες απέναντι».

Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα χυδαίας επίθεσης. Είμαστε όλοι και όλες απέναντι.

Posted by Νίκος Παππάς on Friday, September 15, 2023

Ο Ευκλείδης Τσακαλωτος, με τη σειρά του, σε μακροσκελή ανάρτηση του, τονίζει πως «η προάσπιση των δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας» και συνεχίζει «να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί -δυστυχώς- στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε».

Ολόκληρη η δήλωση του:

Να λοιπόν που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων δεν είναι μια… ελιτίστικη υπόθεση που αφορά τους λίγους. Να που η τοξικότητα, η βαρβαρότητα, η χυδαιότητα, που ευδοκιμεί -δυστυχώς- στον δημόσιο λόγο, ξαναχτύπησε. Και όχι μόνο σήμερα. Και να γιατί το μέτωπο απέναντι στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την ξενοφοβία φαντάζει περισσότερο παρά ποτέ μονόδρομος. Λίγες μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Ζακ/της Zackie, κανείς, καμιά, κανένα δεν έχει δικαίωμα να σιωπά. Γιατί, όπως είπα και χθες το βράδυ στη Νέα Ιωνία, η ακροδεξιά είναι εδώ. Και είναι ευθύνη όλων μας να πάρουμε θέση: για το πώς θα χτυπήσουμε τη φτώχεια και τις ανισότητες -που, με τη σειρά τους, οδηγούν στον φόβο και την ανασφάλεια, καύσιμη ύλη του φασισμού-, για το πώς, και με πόση ένταση, θα δώσουμε τη μάχη στο ιδεολογικό επίπεδο. Περιθώρια για μισόλογα και ίσες αποστάσεις απλώς δεν υπάρχουν.

Να λοιπόν που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων δεν είναι μια… ελιτίστικη υπόθεση που…

Posted by Ευκλείδης Τσακαλώτος on Friday, September 15, 2023

Παρομοίως, ο επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, τέτοιου είδους επιθέσεις, επηρεασμένες κι από το περιβάλλον των social media, έγιναν και εναντίον άλλων υποψηφίων στην προεκλογική περίοδο.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει οποιαδήποτε παραβίαση δικαιώματος, ταυτότητας, θέσης, φύλου ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική