Πολιτική

Αυγενάκης: Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αθλητική βία- «Δεν μπορεί τη μία να καταδικάζουμε την βία και όταν ο Ρουβίκωνας εισβάλει στη Βουλή να λέτε πως δεν είναι βία αλλά ακτιβισμός» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Σφοδρή αντιπαράθεση για την βία είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι Λευτέρης Αυγενάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατά την συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την «αντιμετώπιση της έξαρσης των φαινομένων βίας με αφορμή τον αθλητισμό».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε υποκριτική την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε την βία και τον λαϊκισμό. «Δεν μπορεί τη μία να καταδικάζουμε την βία και όταν ο Ρουβίκωνας εισβάλει στη Βουλή να λέτε ότι δεν είναι βία αλλά ακτιβισμός» είπε μεταξύ άλλων για να υπογραμμίζει ότι η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το «καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται» είναι λάθος προσέγγιση καθώς τότε θα έπρεπε να καταδικάσουμε και τον Θοδωρή Κολοκοτρώνη για το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Η λεκτική αντιπαράθεση Αυγενάκη – Ξανθόπουλου

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης είπε «είναι υποκριτικό να θέτουν ερωτήματα αυτοί που εξέθρεψαν τη βία. Κάποιοι έχτισαν καριέρα στο λαϊκισμό! Ποιοι έφτιαχνα κρεμάλες στο Σύνταγμα, ποιοι λέγανε για γερμανοτσολιάδες και άλλες βαριές κουβέντες; Στις εκλογές του 2012 έστελναν μηνύματα για να έρθουν κάποιοι να προπηλακίσουν. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία ανάλογα ποιος την ασκεί. Η πολιτική βία έμενε ασχολίαστη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα απ’ όπου και αν προέρχεται! Καταδικάζουμε τη βία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις! Δεν μπορεί τη μία να καταδικάζουμε την βία και όταν ο Ρουβίκωνας εισβάλει στη Βουλή να λέτε πως δεν είναι βία αλλά ακτιβισμός».

Από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος υποστήριξε: «Μιλήσατε για την βία και υποστηρίξατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλεκτικά την αντιμετωπίζει. Η Αριστερά είμαι απέναντι στην ατομική βία. Το έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους. Ατυχώς η ΝΔ κάνει ότι δεν ακούει. Και αντίθετα ότι δεν ακούει παίρνει και την υποκριτική στάση ότι καταδικάζουμε τη βία απ όπου και αν προέρχεται χωρίς να μπαίνει στην ουσία της ανάλυσης του κοινωνικού φαινομένου της βίας. Δεν θα κάνω αναγωγές στο πρόσφατο παρελθόν για να μην οξύνω την αντιπαράθεση. Θα σας θυμίσω μόνο ότι στην επανάσταση του 1821 όταν ο Ιμπραήμ κατέκαιγε την Πελοπόννησο τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι Πελοποννήσου προσκυνούσαν τον Ιμπραήμ και τότε ο Κολοκοτρώνης είπε το περίφημο φωτιά κ τσεκούρι στους προσκυνημένους. Ασκούσε βία ο Κολοκοτρώνης;

Σήμερα οι Ουκρανοί αμύνονται υπέρ βωμών και εστιών απέναντι στους εισβολείς Ρώσους. Ασκούν βία οι αμυνόμενοι Ουκρανοί; Αυτή η υποκριτική στάση βλέπετε σε ποια προφανή αδιέξοδα σας οδηγεί. Αμυνόμενοι και επιτιθέμενοι να έχουν ίδια αντιμετώπιση».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική