Πολιτική

Αυγενάκης: Προγράμματα 53,7 εκατ. ευρώ για τις αθλητικές υποδομές θα τρέξουν το 2020

Μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης  – Στόχος η ενίσχυση της εργασίας στον χώρο του αθλητισμού 

Πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό, τη συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην Βουλή κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι το συνολικό ύψος των προγραμμάτων που θα τρέξουν το επόμενο έτος ανέρχεται σε 53,7 εκ. ευρώ ενώ πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών επεκτείνεται και το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» τονίζοντας ότι «τους τελευταίους 4 μήνες εντάχθηκαν επιπλέον 50 έργα, προϋπολογισμού 35 εκ. ευρώ περίπου και συνεχίζεται».

Επιπροσθέτως, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «ενισχύουμε την εργασία στο χώρο του αθλητισμού και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα υποστελέχωσης, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και ευχαριστώ θερμά τον κ. Βρούτση και τους συνεργάτες του, σε εποπτευόμενα πρόσωπα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσα από πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον ΟΑΕΔ για την απασχόληση 239 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα καθώς και 350 γυμναστών σε όλη την Ελλάδα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και θέλω να εξάρω τη συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο το προηγούμενο διάστημα για δύο πολύ σημαντικές διατάξεις που έγιναν νόμος του κράτους:

Τη διάταξη για τη μείωση της φορολογίας των συμβολαίων αθλητών από 45% σε 22% και την αύξηση του ποσοστού έκπτωσης φόρου δωρεών για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. Συνδέουμε έτσι την κοινωνία, τις τοπικές αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με τα ερασιτεχνικά σωματεία και προσφέρουμε τη δυνατότητα βοήθειας από την ιδιωτική πρωτοβουλία που χρειάζονται. Η έκπτωση του φόρου των δωρεών κατά 20% δίνει ώθηση, κίνητρο και ενισχύει στην πράξη τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Φέρνει τα δεκάδες χιλιάδες σωματεία και των 48 αθλητικών ομοσπονδιών ακόμη πιο κοντά στους πολίτες, αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς να εξαρτώνται αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση. Να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, να εμβαθύνουν στους αθλητές και εν τέλει να το επιστρέψουν ως προστιθέμενη αξία πίσω στην κοινωνία. Με αυτή την απόφαση ικανοποιούμε ένα αίτημα πολλών χρόνων χιλιάδων Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων. Να σημειωθεί ότι μόνο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουμε περίπου 3.500 σωματεία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική