Πολιτική

Αυγενάκης: Θα πάμε τον πρωτογενή τομέα εκεί που πραγματικά του αξίζει

«Αντιλαμβανόμαστε την ανασφάλεια και τις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει στους αγρότες η κλιματική κρίση και η ενεργειακή κρίση», επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης από τη Θεσσαλονίκη και απευθυνόμενος στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα σημείωσε ότι «ακούμε τα αιτήματά τους, συζητάμε μαζί τους. Η σχέση της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού με τους Έλληνες αγρότες είναι διαχρονική, είναι ισχυρή».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα θα αξιολογήσουν το πακέτο μέτρων και πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας, την προσπάθειά μας και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα πάμε την Ελλάδα ψηλότερα και τον ίδιο τον πρωτογενή τομέα εκεί που πραγματικά του αξίζει».

Τα στοιχεία της 30ης επετειακής «Agrotica» της ΔΕΘ-Helexpo

Η επιτυχία της μεγαλύτερης κλαδικής έκθεσης που γίνεται στη χώρα μας, διαπιστώνεται και από τους 1.810 εκθέτες από 49 χώρες που συμμετείχαν σε αυτή. Ο χώρος που καλύφθηκε από εκθέτες ήταν 40.500 τ.μ., ενώ οι επισκέπτες εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 150.000.

Επίσης διεξήχθη πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, κυρίως ενημερωτικών, είτε από εκθέτες, είτε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οργανισμούς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και θεσμικούς φορείς.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, τόσο σε συνάντησή του με τη διοίκηση της HELEXPO, όσο και σε συζητήσεις του με εκθέτες, αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της Agrotica, καθώς μέσα από αυτή αποτυπώνονται οι τεχνολογικές εξελίξεις στον αγροτικό χώρο και το αύριο στην αγροτική ανάπτυξη.


avgenakis6

Συναντήσεις με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα

Στη διάρκεια παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, όπου και εγκαινίασε τη φετινή επετειακή 30η Agrotica, ο κ. Αυγενάκης συμμετείχε σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε το υπουργείο του, με θέματα όπως: «Καινοτόμες μεταρρυθμίσεις για ένα ανθεκτικό αύριο – Μετατρέποντας τις προκλήσεις σε χρυσό για την ελληνική γη» και «Καλλιεργώντας το αύριο – Πολιτικές για την γεωργική εκπαίδευση και κατάρτιση».

Στις συζητήσεις αυτές, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, διεπαγγελματικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων, μίλησαν πάνω από 40 άτομα, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική