21 Σεπτεμβρίου 2021

Βαρουφάκης: Λιτός βίος με αξιοπρέπεια

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX
«Όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα reboot της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά την παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών από τον Γκίκα Χαρδούβελη. Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες αλλά «θα διαπραγματευτούμε νέα συμφωνία – γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων της Ελλάδας και του νέου».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για ένα πανευρωπαϊκό new deal και πως κανέναν δεν συμφέρει η σύγκρουση Ελλάδας με ΕΕ.

Αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Γ. Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι όταν συναντηθούν θα αποδομήσουν το κλίμα αποδόμησης της Ευρωζώνης εξηγώντας ότι και οι δυο τους θέλουν να αποδομήσουν τα αφηγήματα του ξένου τύπου: « Δεν θα μονομαχήσουμε με τους Ευρωπαίους» είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε συγκεκριμένα ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι αρέσκονται σε ιστορίες far west.

Τόνισε ότι η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι μπορεί να βρίσκει λύσει και πως οι απειλητικές υπόνοιες των Ευρωπαίων είναι αντίθετες στη διάθεση για συνεργασία.

Στα εσωτερικά ζητήματα είπε: «Είμαστε υπέρ του λιτού βίου. Ανάπτυξη δεν σημαίνει περισσότερες Πόρσε Καγιέν στους στενούς ελληνικούς δρόμους», ενώ δήλωσε πως ξεκινά η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.Οικονομία