29 Νοεμβρίου 2020

Βόμβες και αίμα στο Πακιστάν

290EB78DEDC0FE216C5B632E530EB8EF.jpg11 νεκροί και 14 τραυματίες στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Βόμβες και εν ψυχρώ εκτελέσεις στην ασταθή επαρχία Μπαλουτσιστάν, κόστισαν τη ζωή σε 11 άτομα και τραυμάτησαν άλλα 14, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μια βόμβα εξερράγη σήμερα εν μέσω μιας μαζικής συγκέντρωσης του μεγαλύτερου ισλαμιστικού κόμματος του Πακιστάν ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη βόμβα με στόχο διερχόμενη αυτοκινητοπομπή του στρατού. Νωρίτερα, οκτώ σιίτες μουσουλμάνοι, μέλη της μειονότητας Χαζάρα, εκτελέστηκαν από ενόπλους που κατεδίωξαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Η έκρηξη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματος Τζαμαάτ ε Ουλεμά ε Ισλάμ του μουλά Φαζλούρ Ρεχμάν κόστισε τη ζωή σε έναν παριστάμενο και έστειλε στο νοσοκομείο 14 τραυματίες.

Η βόμβα εξερράγη λίγη ώρα μετά την ομιλία του πολιτικοθρησκευτικού ηγέτη Φαζλούρ Ρεχμάν, ο οποίος αποχώρησε από τη συγκέντρωση με το θωρακισμένο του όχημα. «Εγώ ήμουν ο στόχος, αλλά είμαι σώος και αβλαβής. Είμαι τώρα στο σπίτι ενός φίλου. Επέβαινα σε ένα θωρακισμένο όχημα, γι’ αυτό είμαι ακόμη ζωντανός», δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo του Πακιστάν.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια περίπου 1.000 σιίτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε αιματηρά βίαια επεισόδια καθώς σουνιτικές εξτρεμιστικές οργανώσεις διαπράττουν αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον της μειονότητας, που αποτελεί το 20% (180 εκατ. άνθρωποι). του πληθυσμού του Πακιστάν λόγω των ασιατικών εμφανισιακών χαρακτηριστικών της.Διεθνή