Διεθνή

Βρετανία: Ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο πακέτο στο αεροδρόμιο Λούτον

385B00CA06DC7AD85CEDF9AE2B508BEC.jpgΗ τοπική αστυνομία του Μπέντφορντσιρ διέψευσε φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πως οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου είχαν εντοπίσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό

Σε ελεγχόμενη έκρηξη του υπόπτου πακέτου που οδήγησε στην εκκένωση του αεροδρομίου του Λούτον έξω από το Λονδίνο προέβη μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Η τοπική αστυνομία του Μπέντφορντσιρ διέψευσε φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πως οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου είχαν εντοπίσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε κάποια αποσκευή κατά τους ελέγχους ασφαλείας. Όπως έχει ανακοινωθεί, το αεροδρόμιο αναμένεται να ξανανοίει σύντομα.

Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό τέσσερις ώρες μετά την εκκένωση, με χιλιάδες επίδοξους ταξιδιώτες να περιμένουν ενημέρωση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ασφαλείας οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονταν προς τα αεροδρόμια του Μπέρμιγχαμ και του Στάνστεντ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου η Βρετανία αύξησε το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας από «σημαντικό» σε «σοβαρό», μία βαθμίδα πριν από το υψηλότερο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού, λόγω της τρομοκρατικής απειλής που συνδέεται με τη Συρία και το Ιράκ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή