4 Ιουλίου 2020

Βρέθηκαν 63 υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά: Απολύθηκαν 35 ακολουθούν οι υπόλοιποι

dimos-athinaion-ptyxia-660.png

Εκτός υπηρεσίας έχουν τεθεί οι 35 από τους 63 υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων που έχουν βρεθεί με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά, ενώ σύντομα αναμένεται να απολυθούν και οι υπόλοιποι 28.

Αυτά δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε ποσοστό περίπου 50% των 5.000 υπαλλήλων που εργάζονται στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου.

Ο κ. Καμίνης επισήμανε, ακόμη ότι «ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από μόνος του εδώ και 11 μήνες τον έλεγχο της γνησιότητας των πτυχίων σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου». Αναμένεται να ακολουθήσουν οι έλεγχοι στους εποπτευόμενους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα.

Οσο για τους υπόλοιπους 28 υπαλλήλους, από τους 63 με τα πλαστά πιστοποιητικά, έχουν κινηθεί ήδη διαδικασίες ΕΔΕ και πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ το σύνολο των περιπτώσεων έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος της νομιμότητας πτυχίων και πιστοποιητικών των συμβάσεων εργαζομένων αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο. Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Καμίνης τάχθηκε υπέρ του θεσμού, σημείωσε ωστόσο ότι με τον τρόπο που επιχειρήθηκε να γίνει αυτοϋπονομεύθηκε, αφού δημιούργησε την υπόνοια ότι συνδέεται με προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα ή απολύσεις. «Εγινε λάθος εξ αρχής με το σύστημα της αξιολόγησης, αφού έπρεπε να ξεκινήσει με την περιγραφή του καθηκοντολογίου» και συμπλήρωσε: «αφού χάθηκαν πολλά χρόνια, δεν πειράζει να χαθεί άλλος ένας, ώστε να σχεδιαστεί καλύτερα».

 Ελλάδα