18 Σεπτεμβρίου 2020

Βρέθηκαν οι σοροί της Μις Ονδούρα και της αδελφής της

3977370F49B112F1300D3CD463E5FC2C.jpgΟι γυναίκες αγνοούνταν από την Πέμπτη. Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες τη σύλληψη του αρραβωνιαστικού ενός εκ των θυμάτων.

Οι σοροί της Μις Ονδούρα, Μαρία Χοσέ Αλβαράδο, και της αδελφής της Σοφία Τρινιδάδ Ερνάντες βρέθηκαν στις όχθες ενός ποταμού λίγο μετά τη σύλληψη του αρραβωνιαστικού της Σοφίας, ο οποίος είναι ο κύριος ύποπτος για τη διπλή ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Ονδούρας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε 100% ότι είναι εκείνες», δήλωσε ο διοικητής της δικαστικής αστυνομίας Λεάντρο Οσόριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη του Πλουτάρκο Ρουίς, αρραβωνιαστικού της Σοφίας, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τις δύο αδελφές το ίδιο βράδυ που της απήγαγε.

«Κρατούμε τον φυσικό αυτουργό αυτών των ειδεχθών πράξεων. Έχουμε βρει το όπλο του εγκλήματος και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για να τις μεταφέρει», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Μις Ονδούρα, 19 ετών, και η αδελφή της εξαφανίστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη, αφού πήγαν σε ένα πάρτι γενεθλίων κοντά στην γενέτειρά τους Σάντα Μπάρμπαρα.

Η Μαρία Χοσέ θα μετέβαινε σήμερα στο Λονδίνο για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Μις Κόσμος.

Ο αστυνομικός εκτιμά ότι στην απαγωγή και τον φόνο των δύο αδελφών εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Η Ονδούρα θεωρείται η πιο βίαιη χώρα του κόσμου με μια αναλογία ανθρωποκτονιών που ανερχόταν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στις 90,4 ανά 100.000 κατοίκους το 2012.Διεθνή