Ελλάδα

«Χαμός» στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών από την κάθοδο παράταξης της Χρυσής Αυγής στις εκλογές

iatrikos-athnion-660.jpg

Μεγάλη ένταση επικρατεί στις τάξεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, από την απόφαση του τωρινού προεδρείου να επιτρέψει στην παράταξη «Ιατροί του Ελληνισμού» που πρόσκειται στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Τέσσερις συνδυασμοί ζήτησαν να μην επικυρωθεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τονίζοντας ότι «παραβιάζει βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ».

Στο ψηφοδέλτιο των Ιατρών του Ελληνισμού συμμετέχουν οι εξής γιατροί: Δημήτριος Δολτσινιάδης, Παναγιώτης Κελεπούρης, Αθηνά Ματαράγκα, Δημήτριος Παπαχρήστος, Κωνσταντίνος Παρασχάκης και Γιώργος Χατζηαντωνίου.

Η κατάθεση της αίτησης για μη επικύρωση της συμμετοχής των γιατρών της Χρυσής Αυγής στις εκλογές προκάλεσε έντονη και πολύωρη συνεδρίαση στον Ιατρικό Σύλλογο με συμμετοχή δεκάδων ιατρών που αντιδρούσαν στη συμμετοχή του συνδυασμού στις εκλογές.

«Η πλειοψηφία του ΔΣ προβάλλοντας νομικά ζητήματα προχώρησε στην επικύρωση επιτρέποντας για πρώτη φορά στην ιστορία να συμμετάσχει στις διαδικασίες του ΙΣΑ παράταξη με αρχές ενάντια σε βασικούς κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι προαναφερθέντες συνδυασμοί.

«Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να καταργηθούν στην πράξη , στον αγώνα με την δύναμη του μαζικού λαϊκού κινήματος οι ρατσιστικές αντιλήψεις που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε μια εποχή που η άθλια πολιτική της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ σπέρνει μια δίχως προηγούμενο ανθρωπιστική κρίση στο λαό μας» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα