16 Οκτωβρίου 2019

Χαρδούβελης: Αποκλείεται τρίτο Μνημόνιο, αποκλείεται τρίτο πακέτο

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX Σε νέα δήλωση αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μέσα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη δήλωσή του, που έρχεται σε συνέχεια της συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg, όπου απέκλεισε τη διαγραφή χρέους ως λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε: «Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές, κλείνοντας την καμπύλη των αποδόσεων».

«Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον, θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και αλλού. Και θέλουν, επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015».

Και συνέχισε: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε, διότι το κίνητρό τους είναι να πάμε καλά, για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει, επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά-σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και, φυσικά, τα spreads θα πέφτουν».

Σε ερώτηση, «υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ένα νέο μνημόνιο;», ο υπουργός Οικονομικών είναι κατηγορηματικός: «Αυτό σας είπα. Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε».

«Άλλα μέτρα, όμως, που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας;» ερωτάται ακόμη ο κ. Χαρδούβελης, για να απαντήσει: «Όχι. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν, επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους». Οικονομία
Μενού
Responsive Menu Clicked Image