Διεθνή

Χαρδούβελης στο CNBC : Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα κερδίσουν (video)

9355D28422E941B03B167E8A0DC40729.jpg«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα»

«Όσοι επενδύσουν στην Ελλάδα θα κερδίσουν, καθώς η οικονομία μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης έχει σταθεροποιηθεί (…) οι επενδυτές βλέπουν ότι η οικονομία ανακάμπτει και σταθεροποιείται μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα πετύχουμε» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δικτύου CNBC.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επισημαίνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από το εξωτερικό και ένας τρόπος να το πετύχεις είναι οι ιδιωτικοποιήσεις» δήλωσε.

Όσον αφορά το αν η Ελλάδα χρειαστεί και άλλο πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το πρόγραμμα είχε κάποια πλεονεκτήματα, καθώς η Ελλάδα υποχρεώθηκε να κάνει κάποιες σημαντικές δομικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο πλέον πρέπει να είναι προσεκτικές οι αλλαγές και ο κόσμος να δει χρήματα στην τσέπη του. «Για δύο-τρία χρόνια είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΑΣΕ για τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Χαρδούβελης.

Ερωτηθείς για το βαθμό που οι Έλληνες αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Χαρδούβελης παρατήρησε ότι «ειλικρινά οι Έλληνες ωρίμασαν ως άτομα. Συνέδεσαν τις δημόσιες δαπάνες για συντάξεις και άλλες παροχές με τη φορολογία τους. Πλέον ξέρουν πως αυτοί πρέπει να πληρώνουν για τις κρατικές δαπάνες. Αυτό είναι ένα δείγμα μεγάλης ωριμότητας για έναν πληθυσμό που υποφέρει».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή